אם אתם שואלים אותי מה המאפיין הכי שווה של חיפה, התשובה היא ללא ספק – הקולינריה.
בעיר הזו, ואפילו באזור מאוד ספציפי שלה, יש ריכוז מופרע לחלוטין של מסעדות שמצליחות להביא שפה חדשה לגמרי של מטבח ושל אירוח.
המקום הזה, הוא ההתגלמות הכי מובהקת של טעמים שהם הכל מהכל. מסורתי ומודרני, מזרח ומערב, הכי מקומי והכי שלנו, אבל עם טעמים שיזרקו את הדמיון שלכם למחוזות אחרים.
אז אם עוד לא הכרתם את המותג החיפאי האהוב הזה – זמן להכיר את לוקס!
על המקום
בעיר התחתית של חיפה מתרחשים כמה ניסים שאתם חייבים להכיר כשאתם מגיעים לבקר. אחד מהם קורה במטבח הפתוח של מסעדת לוקס, בר אוכל חיפאי שמוביל השף עלאא מוסא.
לוקס הוא כור היתוך קולינרי, חגיגה אמיתית של טעמים מקומיים, מטבח ערבי-גלילי וחומרי גלם עונתיים הכי טריים שיש. לא משנה מתי תגיעו לכאן, להפסקת צהריים באמצע השבוע, בלילות הסוערים של העיר התחתית או לארוחה משפחתית של שבת, האווירה תוססת, שמחה, צבעונית ובעיקר טעימה.
בואו נתחיל רגע מהבייסיק. ללטקס מגיעים כדי לאכול טוב, לאכול מעניין ועוד המלצה אישית ממני – לאכול ביחד. המנות לא נמצאות על הצד העממי של הסקאלה, גם לא בגזרת המחיר, אבל בעיני, כל ביס הוא גרגיר של זהב. אין מנה אחת רגילה או בנאלית, המטבח מצליח לייצר גרסה מקורית משלו לכל רכיב בתפריט ושווה לפתוח שולחן, לחלוק ולטעום מכמה שיותר סגנונות. גם אם אתם כבר בטוחים שראיתם תיאור דומה של מנה במקום אחר, אני אומרת לכם, חכו עד שתטעמו.
ההמלצפז – מה אסור לפספס
- סביצ'ה לוקס סטייל: סביצ'ה דג ים משתנה, עם לבנה, פלפל חריף ופיסטוק חלבי.
- שישברק דגים: עם פולנטה, קוקי סן-ז'אק פרמזן וכמהין.
- בלאגן משוק עכו: פילה מוסר ים, ריזוטו פריקי עם תרד בר, שעועית ירוקה ועוד הפתעות. לא מגלה, תצטרכו להזמין כדי לפענח וכדאי לכם לעשות זאת.
- ולקינוח: עוגת ביסקוויטים עם שוקולד חלב ולבן, לצד רוטב קרמל מלוח, ועוגת סולת בשכבות עם קרם פודינג, מי ורדים ופיסטוקים קלויים.

חשוב לדעת
- הכתובת: הנמל 13, חיפה.
- פתוחים ראשון עד רביעי 17:00-23:00 / חמישי עד שבת 12:00-23:30.