יש עגלות קפה, ויש את קרון האוכל של אייל גימשי. יש כריכים, ויש את כריך הקורנביף של הקרון. יש פסטורליה, ויש את קיבוץ גבת שבעמק יזרעאל. בקיצור – את ההמלצה הזו אתם רוצים לשמור קרוב קרוב ללב וליומן שלכם, כי סיכוי טוב שכשתסיימו לקרוא תרצו להיכנס לאוטו ולצאת לדרך, או לכל הפחות לפנות יום בלו"ז כדי לבקר פה.
בקיבוץ רמת דוד אשר בעמק יזרעאל, בתוך מתחם נוטף סטייל, נמצא קרון האוכל של השף אייל גימשי. לאייל רזומה מרשים בתחום המסעדנות בארץ, והוא נחשב לאחד מפורצי הדרך שהביאו את הקולינריה בעמק למה שהיא היום. באמתחתו קייטרינג ותיק, שאולי נכון יותר נכון לקרוא לו – "מעדניה בהזמנה". הטעמים שאייל מצליח לייצר, הופכים כל ביס לאירוע מרגש וצבעוני, והאווירה שמתלכדת סביב המטעמים היא כזו שעושה כבוד ענק לאדמת העמק שסביב ולחומרי הגלם האיכותיים שהיא יודעת לייצר. את התחושה החגיגית הזו ואת הטעמים המדויקים אייל הצליח להכניס אל תוך קרון האוכל.
תפריט הקרון כולל כריכים מגוונים ועצומים שישאירו אתכם שבעים ומסופקים לכל סוף השבוע. תמצאו כאן מנות לכולם, לאניני הטעם ולחובבי הפשטות, לצד אופציות טבעוניות, סלטים גאוניים ומאפים מתוקים מפנקים. הישיבה כאן מותאמת לכל עונות השנה, עם מסתור מהגשם ותנורי חימום בחורף ומאווררים עוצמתיים בקיץ. האווירה פשוט ממכרת והתפריט אפילו יותר, ואני ממליצה לפנות זמן ולהגיע לכאן בנחת, כי כנראה שתרצו להשתהות עד שתטעמו את רוב הכריכים והמתוקים, שגם הם מוכנים כמובן, במקום.
ההמלצפז – מה אסור לפספס?
- כריך אבוקדו – אבוקדו טרי על לחם קלוי, עם לאבנה, טחינה גולמית, אריסה מתוקה, שקדים קלויים, בצל סגול ועלי רוקט.. נשמע עמוס, אבל תאמינו לי ששילוב הטעמים כאן הוא לא פחות מגאוני.
- כריך קורנביף – בג'בטה קריספית עצומה, עם ממרח שום, מיונז, אריסה, גבינת צ'דר, רוקט, עגבניה, בצל סגול והטוויסט – לימון כבוש. מנה מטורפת שהיא בגדר חובה חובה.
- חלה רכה רכה מפוצצת סלט ביצים – אין מה להוסיף. רק לטעום ולקבל באהבה את זה שיצאו מכם אנחות סיפוק או ריקוד "טעים לי" קטן. אין צורך להיות מובכים, זה קורה כאן לכולם.
חשוב לדעת
- המקום אמנם סגור בשבת אך המנות אינן כשרות.
- שעות הפתיחה הן בימי ראשון-שישי בין 8:30-14:00.
- אם כבר הגעתם עד כאן, בעמק יזרעאל מחכים לכם עשרות מסלולי טיול שופעי ירוק ומרחבים. הקליקו כאן לכל הפרטים