לא כל מי שחובב טבע הוא גם טיילן מיטיב לכת, וגם מי שמתורגל במסלולים מאתגרים ונהנה מהם, לפעמים רוצה לבלות את השבת שלו בפשטות, בלי מאמץ. גם אני, לפעמים כל מה שמתחשק לי זה להתיישב במקום שיגיש לי קפה טוב, מאפה מפנק, עם קצת ירוק בעיניים ואם אפשר נחל קטן לשכשך בו את כפות הרגליים. לפעמים זה באמת כל מה שצריך.
באזור הכנרת ועמק הירדן יש לא מעט מקומות כאלה שמציעים בדיוק את החוויה הזו. אבל את החוויה שמציע לכם המקום הזה, לא תמצאו בכל מקום. תכירו את Cafer River, בייקרי, פטיסרי, מעדנייה ובית קפה הממוקם על שפת נהר הירדן.
על המקום
במשך עשרות שנים הנהנים העיקריים מאתר הירדנית היו הצליינים הנוצריים, שבהעדר האפשרות להכנס לקאסר אל יהוד (המקום שבו על פי הנצרות הוטבל ישו) שבצפון ים המלח, שטפו את הירדנית בהמוניהם למטרות טבילה וטוהרה. אך גם היום, כשקאסר אל יהוד כבר פעיל ופתוח לקהל מאז 2011, האזור עדיין מהווה מוקד מרכזי לעלייה לרגל, ולא רק לצליינים. בשנים האחרונות, המתחם שנמצא בבעלות קבוצת כנרת עבר שיפוץ משמעותי, במהלכו הפך מרכז המבקרים הישן (ששירת בעיקר את הצליינים הטובלים) למתחם אירוח וקולינריה, שנראה כמו שלוחה טבעית ולא מתאמצת של הירדנית ושל הטבע שמקיף את השמורה.
על דק העץ שמשקיף אל מי הירוק-טורקיז של הירדנית שמבעד לסבך הצמחייה, נמצאת הנקודה המדויקת לבלות בה בוקר נינוח ושלו של חיבור לטבע, לצד קפה ריחני ומאפים שבלתי ניתן לעמוד בפניהם. תהנו כאן ממגוון אכזרי של בריושים, קרואסונים, לחמים ופרצלים, מתוקים ומלוחים, במילויים מפתיעים וממכרים, כולם בעבודת יד וכולם חמים וטריים. גם מי שלא סובל (או נהנה) מחולשה לזהב הפחמימתי הזה ימצא את עצמו נוזל לשלולית עמוקה של תיאבון בלתי נגמר למראה הויטרינה העמוסה בכל טוב (מקום אכזרי, כבר אמרתי). אם כל זה לא מספיק, קפה ריבר מציע תפריט כריכים עשיר ומגרה (המוגשים כולם בלחם הביתי), סלטים מעניינים וקינוחים מגונדרים. אם אתם כמוני מתקשים להתמודד אם הצורך לקבל החלטות קשות ולבחור מה להזמין, ניתן לקחת הביתה לחמים, מאפים וגם יינות ופרחים.
בית הקפה עצמו יפהפה ומעוצב בטוב טעם, בלי לפגוע לרגע בתחושת הביתיות שעוטפת אותו. אמנם המרפסת שצופה אל הנוף המהפנט היא הסיבה שלשמה התכנסנו, אבל אני יכולה לדמיין את עצמי מצטנפת בימים גשומים באחת מפינות הישיבה החמימות שבפנים, עם כוס קפה עצום ומאפה עוד יותר עצום. בכל מקרה, אם כבר הגעתם ביום שמשי ולא חם מידי, נסו להקדים להגיע לכאן כדי לתפוס לכם את הספוט המושלם (המקומות במרפסת נתפסים מהר מאוד).
ההמלצפז – מה אסור לפספס
אני מתנצלת מראש, זה יהיה ארוך הפעם.
מלוחים
- פרצל מקושקשת עם גבינת שמנת ופרמז'ן – פשוט, מלוח, חמאתי, נימוח, אגדי.
- מאפה תפוחי אדמה, ארטישוק א-לה רומנה, עגבניות מיובשות ובזיליקום – המאפה שיחמם לכם את הלב ויעטוף אתכם בחיבוק אוהב.
- מאפה בשמל, פטריות, פרמזן, אספרגוס ושום קונפי – מה אפשר לומר? חובה. ואם הגעתם עגמומיים אז תזמינו אותו עוד לפני שאתם מתיישבים ותראו איך מצב רוחכם משתנה ב180 מעלות.
מתוקים
- עוגת גבינה באסקית – בד"כ אני פחות אוהבת כי הן נוזליות לי, אבל זו היייתה לא נוזלית מידי, לא מתוקה מידי, בול.
- קרואסון פיסטוק וקרמבל – לא רק לאוהבי הפיסטוק!
- קרואסון קרם לימון – יותר נכון יהיה לקרוא למאפה הזה מגדל לימון, כי הקרם המתוק-חמצמץ מתחבא בתוך מעטפת בצק קריספית ועצומה וכל שנותר לומר הוא שאם אתם אוהבים לימון, אל תחשבו פעמיים.
חשוב לדעת
- בוויז – מתחם ירדנית, קבוצת כנרת (במתחם פועלת גם מסעדת על הנהר, בית הקפה צמוד אליה).
- פתוח בראשון עד שבת בין השעות 8:00-16:00.
- מומלץ להגיע מוקדם!