קורון פטיסרי

כשר
מקורה
יש חניה

תוכן עניינים

תוכן עניינים

על קו החוף של הגליל המערבי, בדיוק באמצע הדרך בין נהריה לחיפה, נמצא מקום אחד, קטן ומיוחד, שבלתי אפשרי לפספס.

כל מי שיעבור בסביבה הסמוכה, ימצא עצמו כנראה נעצר בפתאומיות ונושם מלוא האף את הניחוחות המופצים באזור. לא, אלא לא ריחות הגן, הבוסתן או הבריזה של הים שיעלו באפכם, אלא ניחוחות ופנטזיות מסוג אחר לגמרי, שכנראה ישאירו בראשכם רק מילה אחת: "פריז, פריז, פריז".

אם תשאלו את תושבי הסביבה, התיאור לא מופרז בכלל. אין צורך לשנן את השם, ביקור אחד במקום לגמרי יספיק כדי שתזכרו אותו לעד, אבל בינתיים לשם ההיכרות, רשמו ביומנים: קורון פטיסרי בקיבוץ לוחמי הגטאות. וזה כל מה שאתם צריכים לדעת.

 

על המקום

מאחורי גן העדן הזה, עומדת שפית-קונדיטורית ילידת הקיבוץ, עתר טורנא. עתר התמחתה בצרפת בקונדיטוריה בצרפתית וחזרה הביתה, להפיץ כאן בקרבנו את הקסמים הממכרים שלמדה לייצר. את קונדיטוריית חלומותיה הקימה במבנה יפהפה משובץ חלונות, כשהאור הגלילי והמדשאות המקיפות את המתחם נשקפים מכל עבר, ועוטפים את המאפים המופלאים (והפוטוגוניים למדי) בתאורה המושלמת.

קשה להפריז בתיאורי הויטרינה המגרה, אני מתארת לעצמי שהצוות מעסיק עובדים במשרה מלאה רק לנקות את הריר שמצטבר אל מול המקררים העמוסים בכל טוב, וסליחה על התיאור הגרפי, גם הוא תוצאה של תאווה אדירה שרק מקומות כמו קורון מצליחים לייצר. כל המאפים, הלחמים, הקינוחים והמעדנים המופלאים שמוגשים כאן, נאפים כולם במקום בשיטה הייחודית של עתר, שמכינה את רוב מהמטעמים לגמרי בעצמה, יחד עם צוות מסור.

את התוצרת שמוגשת כאן, יכול לייצר רק אדם שמאוהב עד אין קץ באפייה ובאמנות היצירה של בצקים על סוגיהם. אם נעיף מבט זריז על קהל הלקוחות במקום, ברור כי עתר לגמרי מצטיינת במה שהיא עושה: בעידן שבו בעיות קשב וריכוז הן מילים נרדפות ל"נורמטיביות", הלקוחות בקורון פטיסרי מגלים יכולות ריכוז עילאיות במשימת הזלילה של המאפים המונחים על צלחותיהם. קשה שלא להבין אותם.

ניתן להתמקם כאן באחת מפינות ישיבה שבתוך המבנה, או בחוץ מול הנוף הפסטורלי והירוק. האווירה כולה קלילה, שמחה, עם קורטוב של שיקיות פריזאית. השמועה אומרת שבחלק משעות היום תוכלו לזלול מתוקים לצלילי שנסונים צרפתיים שמושמעים בחלל הקונדיטוריה – למי מכם שמתגעגע לפריז, או זקוק לחופשה קצרה באמצע היום.

 

ההמלצפז – מה אסור לפספס

מבין המבחר המתחלף והאין-סופי שנמצא בקורון, הצלחתי ללקט כמה יהלומים שהצליחו להצטיין במיוחד (וזה קשה).

  • קרואסון ארטישוק: קרואסון חמאה טרי ונימוח, עם טפנד זיתים, גבינת עיזים, ארטישוק מתובל, עגבניות מיובשות, חומץ בלסמי ומיקרו בזיל. חובה לאוהבי הארטישוק, וחובה גם לאלה שפשוט אוהבים ביס עמוס טעמים מדויקים.
  • אספרגוס ופולנטה: אין הרבה מה להוסיף, מאפה שהוא גאונות צרופה. לאוהבי הפולנטה, ולסקרנים שמעוניינים ללמוד איך הטעמים שלה נכנסים לתוך מאפה.
  • מאפה תאנים: בריוש מקושט תאנים טריות, ממולא בקרם שקדים, טונקה ושנטי יוגורט. פרשי, חמצמץ, מתוק וחמאתי, שילוב גאוני שלא ידעתם שאתם צריכים.

 

חשוב לדעת 

  • איך מגיעים? קורון פטיסרי, קיבוץ לוחמי הגטאות (בסמוך למוזיאון).
  • כשר בפיקוח צהר.
  • שעות הפתיחה: ראשון עד שישי 8:00-14:00.

פוסטים נוספים

ממומן

לא נמצאו פוסטים

אולי יעניין אתכם

פוסטים פופולרים