נחל צין הוא בעיני היפה ביותר שבנחלי הנגב, והמקום הבא הוא בעיני היפה שבמקטעי נחל צין. בעוד שרוב מסלולי הטיול בערוצי הנגב מתאימים בעיקר למיטיבי לכת, המסלול הזה לא מסובך ומתאים לכל המשפחה. אז למה אתם מחכים? קדימה לרכב, עין עבדת מחכה לכם.
על המקום
אם אתם מחפשים חוויית טבע רטובה, בתוך נוף מדברי תנכ"י, אז שמורת הטבע עין עבדת היא המקום עבורכם. בשטח השמורה זורם אחד המקטעים המפוארים של נחל צין, המתפתל דרך קניונים מדבריים עוצרי נשימה. בשטח השמורה נובעים לא פחות משלושה מעיינות טבעיים, אשר שזורים במערכות מים שמספקות מקלט לבעלי חיים מדבריים כמו יעלים ונשרים. האתר מציע מסלולי הליכה מגוונים שמתאימים לכל גיל ורמה, ומובילים את המטיילים כאן אל מעיינות צלולים, בריכות מרשימות ואפילו מפלים.
המעיין המרכזי בעין עבדת, זורם כל השנה ויוצר בריכה טבעית מרהיבה למרגלות מפל עין עבדת שגובהו כ-15 מטרים. המטיילים שמעוניינים בזווית היסטורית, במיוחד באזור זה של הנגב אשר רווי בסיפורים ועלילות השזורים לאורך אלפי שנים, ישמחו לדעת כי עין עבדת שימש במשך מאות שנים כמקום התבודדות לנזירים ביזנטיים. כיום ניתן לבקר במערות הנזירים העתיקות שמשקיפות על הקניון ומוסיפות רובד מסתורי לשמורה המופלאה ממילא. אם הגעתם לכאן בתקופת הסתיו, מומלץ לשלב עם ביקור קצר בחורשת צפצפות הפרת, אשר נבצעות בגוונים צהובים ורומנטיים להפליא בעת השלכת.
בשטח השמורה תוכלו לבחור בין מספר מסלולי טיול אפשריים:
- מסלול הלוך חזור קצר – 800 מטרים עד המעיין וחזרה, שידרוש מכם בין שעה לשעה וחצי הליכה, סה"כ.
- מסלול הלוך חזור ארוך – שיקח אתכם עד לחורשת הצפצפות וחזרה וידרוש כ-שעתיים וחצי הליכה סה"כ.
- מסלול ארוך קווי – דורש הקפצת רכבים, יקח אתכם לעין עבדת עליון במשך כשעתיים וחצי של הליכה.
- תצפית בלבד – מסלול זה אינו יורד אל תוך ערוץ הנחל אלא מאפשר תצפית בלבד על עין מעריף.
לא משנה באיזה מסלול תבחרו, שמורת הטבע עין עבדת מציעה טיולי הליכה מגוונים לאורכו של נוף קניוני מדהים, מלא בנביעות מדבריות וחיות בר. אם התמזל מזלכם להגיע בתקופת עונת הקינון תזכו לצפות בנשרים המקננים במצוקי הואדי! חוויה מיוחדת למדי, לא רק לחובבי המדבר (גם מי שמעדיף נופים ירוקים ימצא את עצמו מאוהב בנגב בסוף הטיול כאן).
איך מגיעים?
בוויז – גן לאומי עין עבדת.
הכניסה לעין עבדת תחתון, היא בסמוך לקבר בן גוריון ושדה בוקר, הכניסה למקטע העליון היא בערך 5 קילומטר דרומית משם.
חשוב לדעת
- כמו לכל שמורות הטבע בארץ, גם לעין עבדת הכניסה היא בתשלום (חינם למנויי מטמון), ויש להירשם מראש באתר רשות הטבע והגנים.
- השמורה פתוחה לקהל המטיילים בימים א-ה' ושבת בין 8:00-17:00 / בשישי וערבי חג עד 16:00. בשעון חורף השמורה נסגרת לקהל שעה מוקדם יותר.
- הכניסה למים במעיינות עין עבדת אסורה.
- בתקופת הגשמים המקום מועד לשטפונות – יש להתעדכן מראש על מצב המסלול טרם הגעתכם!