עברי בפארק

כשר
מקורה
חנייה מוסדרת

תוכן עניינים

תוכן עניינים

אם הייתי אומרת לכם שהמקום הבא נמצא באתר השלכת פסולת לשעבר באמצע גוש דן, כנראה הייתם חושבים שהשתגעתי. יותר מזה, נדיר שאני מסקרת מקומות בתל אביב כי יש כל כך הרבה מקומות מעולים ולא חסר בלוגרים מוכשרים שיספרו עליהם. הפעם נאלצתי לחרוג ממנהגי כי את המקום הזה אתם חייבים להכיר. 

העוקבים המסורים כבר יודעים (והמצטרפים הטריים ילמדו ממש מהר), שהשילוש הקדוש שלי לבילוי מוצלח מורכב מאוכל טוב, נוף משכר ואווירה מיוחדת. ואם כבר מדברים על אוכל, המקום שיקנה את ליבי באמת הוא זה שיודע להציע את הנוף והאווירה יחד עם השילוב האולטימטיבי: גבינות, פחמימות ויין. 

 

על המקום

"לעברי בפארק" יש את כל הקלפים: בלב פארק אריאל שרון, על שפת האגם האקולוגי, המסעדה מציעה לקהל המבקרים מגוון מנות חלביות משובחות, מאפים טריים הנאפים במקום, גבינות טריות מהמחלבה המשפחתית ויין מצוין. משפחת עיברי הם הסיפור הישראלי במיטבו, אז רגע לפני שנצלול לספר על המנות שמחכות לכם במסעדה, אני מזמינה אתכם להצטרף אלי למנהרת הזמן: 

ראשית הסיפור בזוג ציוני בשם דוד ולואיזה עברי (הציונות מתחילה כבר בשם המשפחה) שהקים בשנות החמישים משק קטן במושב עזריה המוריק. את הצאן שלהם הם היו חולבים ומוכרים בעצמם ומשארית החלב ייצרו לעצמם גבינות על פי המסורת העירקית, לשימוש עצמי. את העסק הצנוע הזה המשפחה החלה לגלגל לגמרי לבד ואת מרכולתם מכרו מדלת לדלת, כמו בסיפורים, בלי לפספס אף לקוח. החל משנות התשעים הם פתחו את חנות המחלבה במשק, כשבהמשך התלוו אל הגבינות גם מאפים נימוחים שדוד אפה כתחביב בטאבון הביתי. הטעמים עשו את שלהם והשמועה פשטה, וההתחביב הפך להפנינג שישי קבוע, שבעקבותיו הרימה המשפחה את הכפפה והקימה את הפנינה שהיא היום "עברי בפארק". 

חזרה ל2024. התפריט של עברי בפארק הוא גן עדן לאוהבי אוכל חלבי או במילים אחרות "שבועות כל השנה". כל המאפים הם HOME MADE הנאפים במקום בטאבון ענקי ורק מלהביט בבצקים הנאפים בתוכו מתחשק להזמין את כל התפריט. תוכלו להנות כאן מפיצה בורטה, קלצונה במגוון טעמים, פלטות גבינות עשירות (כולן מגיעות מהמחלבה המשפחתית כמובן) ואפילו חובבי האיזונים שבינינו יוכלו לחגוג כאן על סלטים טריים המגיעים, איך לא, בתוך קערת לחם ענקית! מדובר במשפחה מקצוענית שהפכה את העסק המשפחתי למומחיות, המורגשת בפרטים הקטנים של כל מנה ומנה. 

בגזרת המשקאות, תוכלו ללוות את ארוחת הגבינות שלכם עם יינות ישראלים ומבלנדים ביתיים, שמשק עברי הזמינו במיוחד כדי להשלים את הביס הגבינתי עם היין המדויק (מקצוענים כבר אמרנו?). אל דאגה, גם הנמנעים מאלכוהול שבינינו לא ישארו צמאים, קפה על סוגיו מוגש כאן לצד מיצים טבעיים ואפילו אייס לימונדה שסגר לי היטב את פינת הרעננות אחרי הבצק.  

ההמלצפז – מה אסור לפספס

  • פיצה בוראטה: עוד מופיעה לי בחלומות! כזו שנוזלת על בצק עטוף ברוטב עגבניות טרי, עם עלי רוקט, בלסמי מצומצם ושמן זית. 
  • קערה יוונית: לא מדובר בפריט יודאיקה עתיק, אלא בקערת לחם טרי ובתוכו סלט יווני רענן עם חגיגה של ירקות, קוביות בולגרית וגבינת פיקורינו מגורדת מעל עם פלפל שחור. טעים פחדים. 
  • קלצונה פורטבלו ובצל מקורמל עם גבינת מוצרלה מותכת, ופקורינו-כמהין מגורדת או בקיצור: אלוהים במאפה. 
  • קלצונה סביח שהוא פשוט טייק אוף גאוני ביותר של המנה המסורתית: דמיינו את כל מה שאתם אוהבים בסביח, כולל הטחינה הנוזלת והעמבה החרפרפה, רק בתוך מאפה רך כמו קלצונה. שלמות. 
  • וגולת הכותרת, שבאמת שרק בשבילה שווה להגיע לכאן: קלצונה נוטלה מסקרפונה. סליחה – קלצונה ננננוווווטטטטטללללההההההה ומסקרפונה. בחיים שלכם לא ראיתם מאפה מפוצץ בשוקולד ככה. לא לוותר. 

חשוב לדעת

  • בוויז- מחלבת עברי בפארק / פארק אריאל שרון 4 דרום, חניון מסודר במקום. 
  • מסעדה כשרה. 
  • מושלמת לעבודה עם מחשב ואפילו יש אינטרנט חופשי לטובת האורחים. 
  • יש פינות ישיבה רבות מוצלות ושמשיות עם מאווררים הפזורים בכל המתחם, ואפשר גם להזמין כמה מנות ולצאת לפיקניק ברחבי הפארק. 
  • שעות הפתיחה הן: ראשון – חמישי 8:00-16:00 / שישי 8:00-15:00 / שבת סגור. 

פוסטים נוספים

ממומן

לא נמצאו פוסטים

אולי יעניין אתכם

פוסטים פופולרים