סמסם – בית מאפה

מקורה
ישיבה בחוץ בלבד
יש חניה

תוכן עניינים

תוכן עניינים

אם הייתם מבקשים מתכנת AI לייצר לכם תמונה פסטורלית של רמת הגולן. איזו תמונה היא הייתה יוצרת? 

אני מנחשת שזו הייתה אחת מבין שלוש האפשרויות הבאות:

  1. תצלום אווירי של בריכת המשושים או נחל היהודייה בשיא הקיץ.
  2. איור של מושבניק עם כובע בוקרים, רוכב על סוסים בין סלעי הבזלת לעבר השקיעה.
  3. אילוסטרציה של קבוצת חברים נהנית ביקב פסטורלי עם נוף לחרמון.

נשמע הגיוני נכון? 

אבל מה שאנשים פחות יודעים ואת זה אף טכנולוגיה לא תצליח לייצר באופן מלאכותי, הוא שחוץ מכל המאפיינים המוכרים עולה ופורחת כאן סצנה קולינרית חדשה. ברמת הגולן מתפתחת קהילת Farm To Table מרשימה הכוללת משקים וחקלאים, שמגדלים על האדמה העשירה חומרי גלם ייחודיים שיהפכו כל מטבח ישראלי לשמח וטעים יותר. מדובר באחת הקהילות הכי מפרגנות שנתקלתי בהן ושיתופי הפעולה שנוצרים כאן מייצרים חוויות קולינריה ואירוח חד פעמיות. 

אז כשכל הטוב הזה נאסף אל תוך בצק שמרים חמאתי ועשיר, שמוגש בלב שדות פורחים בצפון הגולן – תהיו בטוחים שלא צריך להזמין אותי יותר מפעם אחת כדי שאתייצב שם לטעום.

 

על המקום 

תכירו את סמסם – בית מאפה הממוקם בתוך קרון רכבת משופץ בישוב קדמת צבי שבמרכז הגולן. סמסם הוא מהמקומות האלה שיכולים לצמוח רק מתוך אהבה ענקית לחקלאות, לאוכל משובח ולאדמה שמייצרת את שניהם. וכשאלה משתלבים עם פטריוטיות רמת-גולנית ברמה גבוהה, התוצאה היא "עגלת" קפה שהמילה פסטורליה קטנה לידה. 

נתחיל מהעיצוב המקורי והיפהפה. סמסם לקחו לאקסטרים את המונח "עגלת" קפה ואת הואן המסורתי שניתן לראות כמעט בכל מקום בארץ, הם הרחיבו לקרון רכבת ישן ששופץ לכדי יצירת מופת. הקרון כולו עשוי עץ, מבפנים ומבחוץ, כדי שמהשניה שתיכנסו אליו תיכנסו לאווירת הקאו-בויז שכל כך מאפיינת את האזור. הקרון מוצב לאורך עם פינות ישיבה גבוהות לצד קירות העץ, שסתיימים בפתח חלוני מרובע המשקיף ישירות אל שדה ההדסים הפנורמי שצמוד אל הקרון. בחוץ, תמתין לכם פיאצה קטנה ומגניבה עם פינות ישיבה מתוקות ומוצלות, מוקפות אף הן בפריחה צבעונית וצמחייה ירוקה. גם אם בחרתם להתמקם בחוץ, אני ממליצה בחום להתיישב על אחד מכיסאות הבר עד שההזמנה שלכם תהיה מוכנה ולהנות מהמראה התמים אך מרהיב, של ההדסים הצומחים בערוגות סימטריות אנרכיות לקרון. 

בגזרת התפריט מדובר בקטסטרופה רצינית לכל שומרי המשקל או המקפידים על דיאטות כאלה ואחרות (תשתדלו לבוא לכאן ביום הצ'יט מיל שלכם, או לחדול מהדיאטה לאלתר ובלב שלם). סמסם מציע מבחר ענק ומגרה של קינוחים ומאפים מתוקים ומלוחים, במגוון צבעים, צורות וגדלים, שנאפים כולם במקום על טהרת חומרי הגלם המקומיים מרמת הגולן (פטריוטים כבר אמרנו, נכון?). חומרי הגלם שאינם גדלים במשק שמקיף את המקום, מגיעים מכל רחבי הרמה, כמו שמן הזית, הקפה, היינות ומבחר ריבות ומתוקים. אם נהנתם מהביס שלכם אגב, חומרי הגלם הללו ממתינים לכם בתוך הקרון, תוכלו לרכוש לכם תוצרת מקומית ולהמשיך להנות מהטעמים המיוחדים גם בבית. 

לא לפספס

התפריט אמנם עונתי ומשתנה בהתאם לחומרי הגלם הזמינים באותה עת, אבל בכל זאת כמה המלצות אם התמזל מזלכם להגיע כשהם מוצעים לקהל הרחב. 

  • בריוש סלק וגבינת בושה: לא בושה להזמין שניים כאלה, שכן השילוב בין הסלק העדין לגבינה הדומיננטית הוא שמיימי. 
  • בייגלה כרישה וארטישוק ירושלמי: דמיינו בייגלה פציח עטוף שומשום, עם כרישה עדינה וארטישוק חמצמץ. מה שנקרא, סמסם שימו לי עוד ועוד. 
  • בריוש קראמבל: מפוצץ חמאה, שום שחור וזעתר. לא מה שציפיתם ממאפה שנקרא בריוש קראמבל נכון? אבל בול מה שאתם צריכים, בהתחייבות. 
  • בסבוסה דובדנים: עוגת הסולת הקלאסית עם סירופ ורדים, שנטי חמצמץ, קולי דובדבנים רמת-גולנים בתוספת מפתיעה ומדויקת של אורגנו ושמן זית ממשק שגיב. קינוח לא פחות מגאוני. 
  • לצד כל אלה כדאי שתשתו גם משהו קריר וצונן, אבל את הבחירה בין התה הקר לקוקטייל הפירותי, שניהם אגב עשויים עשבי תבלין ופירות שצומחים כאן בגינה, אני משאירה בידיכם (ושיהיה לכם בהצלחה).

 

חשוב לדעת 

  • המקום חלבי וסגור בשבת אך ללא תעודת כשרות.
  • ממליצה לשלב עם טיול נוסף או קטיף באזור, תקליקו כאן לכל ההמלצות באזור.
  • שעות הפתיחה בימי רביעי עד חמישי בין 9:00-15:00 ובשישי בין 8:00-14:00.

תהנו!

פוסטים נוספים

ממומן

לא נמצאו פוסטים

אולי יעניין אתכם

פוסטים פופולרים