קולינריה בשוק הכרמל. מאיפה בכלל מתחילים?
שוק הכרמל הוא אירוע, תופעה בפני עצמה ששנים לקח לי ללמוד להעריך. זה אחד המקומות הכי תיירותיים בתל אביב, סואן כאן כמעט בכל דקה ביום, מהרגע שהבאסטות נפתחות ולפעמים גם אחרי שהן נסגרות. כמות הדוכנים, הצבעים, הריחות, החנויות, הסמטאות, הפיצ'פקעס, האנשים ואפילו הביוב שלעתים זורם מטה לאורכן של הבאסטות. כל אלה הופכים אותו למשהו אחר, ז'אנר משל עצמו.
שנים חשבתי עליו בתור השוק הזה שבאים אליו כדי לקנות בגדים בזול, או כדי "להסתובב" כשרוצים להרגיש תל אביביים לרגע. אוכלים פלאפל בשבעה שקלים, קונים מגן לטלפון במחיר מופקע וממשיכים לדיזינגוף סנטר, עוד תחנה חובה ל-לא תל אביביים שמבקרים בתל אביב.
אבל בלי שידעתי, שוק הכרמל הפך בשנים האחרונות ליעד קולינרי מתוחכם, מסקרן, וצבעוני שיש לו הרבה מה להציע, מעבר לדוכנים שכולנו מכירים. אז החלטתי להיות תיירת בתל אביב ליום אחד ולהצטרף לסיור קולינרי של "יאללה באסטה" בשוק הכרמל האגדי. מה גיליתי? קולינריה מטריפה וממכרת שבחיים לא הייתי מגלה לבד, ביסים מהסוג שטעים פי אלף כי גילית אותם לגמרי במקרה. חוץ מהטעמים והריחות, גיליתי על הדרך את תל אביב מחדש ולמדתי להכיר עוד צבעים וניחוחות מרתקים ומרגשים שלה.
אז קבלו את ההמלצפז – רשימת הביסים המוצלחים ביותר שיש לשוק הכרמל להציע.
על השוק
אספתי לכם כמה מקומות שלא הייתי מוותרת עליהם.
🔹התחלנו את הסיור בקפה תמתי- קפה מצויין עם סיפור מרתק איך הם התחילו (בסיור הקולינרי אתם הולכים לשמוע אותו).
כתובת: הכרמל 12
🔹פיש & צ'יפס מרקט- חובבי דגים? אל תוותרו על התחנה הזאת!
אנחנו טעמנו את הפיש אנד צ'יפס הקלאסי והדג היה נימוח וטעים ברמות! התפריט שלהם מגוון ככה שמי שלא אוהב מטוגן- גם יסתדר.
כתובת: יום טוב 7
🔹הגיע הזמן לפחמימות!
מאפיית ארז- מאפייה מעולה שמכינים את כל המאפים במקום, למי שמבין דבר או שניים בלחמים יכול להרגיש את ההבדל בלחמים שלהם.
יש להם תפריט מגוון שכולל בימי שישי ג'חנון, מלוואח, סמבוסק, חלות והשיא הוא- הקובנה שלהם, אז אל תוותרו עליה.
כתובת: נחליאל 11
🔹חומוס שלמה ודורון- אם אתם תל אביבים אמיתיים אין סיכוי שלא שמעתם על החומוסייה המשפחתית של שלמה ודורון.
ליד מנות החומוס הקלאסיות, מוגשות במסעדה מנות חומוס מיוחדות עם תוספות שמשדרגות את המנות לרמה אחרת!
אני טעמתי את כל המנות חומוס והכי אהבתי את המנת חומוס בספיישלים בשם "הבלקני".
כתובת: ישכון 29
🔹איש האתרוגים-
טעמתי את המיצים שלו גם בירושלים והפעם גם בתל אביב ומאוד התחברתי לקונספט.
המקום הוא בית מרפא מן הטבע.
'עוזי-אלי' מגדל פירות וירקות ומהם רוקח משקאות, מכין תמציות, תבלינים וקרמים מצמחי מרפא.
כל משקה אצלו תורם למשהו אחר לגוף או לנפש, ובכללי המיצים ממש טעימים ומיוצרים רק מפירות.
כתובת: אלנבי 60
🔹ואיך אפשר בלי הקינוח הישראלי-
המלבייה- את האמת שלא הכרתי את הסיפור שלהם לפני והיה לי ממש כיף לשמוע איך הכל התחיל.
רעיון המלביה נולד לו ב2013 של צמד חברים ותיקים שהשתחררו מהצבא והחליטו למצוא את המלבי הטעים בעולם.
אחרי טיול ארוך מאוד בעולם, חזרו לארץ ולא מצאו את המלבי המושלם, אז פשוט החליטו לייצר את המלבי המושלם בעצמם- וכך היה.
לחובבי המלבי- המלבייה הוא המקום בשבילכם.
כתובת: אלנבי 60 פינת גדרה