דמיינו לכם את הפטיסרי הכי מושחתת שאתם יכולים, מוגשים לכם בזמן שאתם יושבים במרפסת פטיו מרוצפת תחת שמשייה אופנתית, עם שמש חמימה אך נעימה שמזפת אתכם קלות, אל מול הנוף של הרי ירושלים. דמיינו לכם שחוץ ממאפים אלוהיים שיגרמו לכם לכתוב עליהם שירים, המקום מציע גם מנות בראנץ' מאוזנות יותר, כך שלחברים שלכם ששומרים על איזונים, אין אפילו תירוץ אחד קטן לא להצטרף אליכם לכאן.
דמיינתם? יופי. עכשיו שימו זריז בוויז – "נעה אפיה מקומית" וסורו בדחיפות לקרית ענבים. תודו לי אחר כך. גם החברים שלכם יודו לי אחר כך.
על המקום
ידעתם שקרית ענבים הוא הקיבוץ החמישי שנוסד בישראל? את העובדה הזו גיליתי ממש לא מזמן, בערך באותו זמן שגיליתי שהקיבוץ בפאתי ירושלים, הפך למעצמה תיירותית שמחייבת התייחסות. אחד האנשים שזיהו את הפוטנציאל ואת הסצנה המתפתחת, הוא השף המוכשר אלדד שמואלי, שעומד מאחורי מאפיית "אלחנן" המפורסמת במשמרות, וכעת פתח פטיסרי חדש ממש כאן בקרית ענבים. את אלחנן, הקדיש שמואלי לאביו והפעם מי שעומדת במרכז תשומת הלב, היא אמו, ועל שמה המקום.
מי שמכיר את אלחנן, יודע שלשמואלי ידיים טובות וברוכות, שמצליחות לייצר פחמימות שביכולתן לחולל אושר צרוף, בליבם של הטועמים אותן. אם אתם מחפשים מקום לבראנץ חגיגי וכיפי, "נעה אפיה מקומית" הוא היעד המושלם. חוץ ממאפים חלומיים תמצאו כאן מנות בראנץ מוקפדות, מגוון מאזטים צבעוניים, סלטים מרעננים שהם ארוחה שלמה ומוזלי אינסטגרמי (וטעים) מתוק ופרשי למדי, עמוס בפירות יער טריים.
יש מקומות ישיבה חמימים וביתיים בפנים, אבל אם בורכתם במזג אוויר טוב אני ממליצה להתמקם במרפסת, שמציעה נוף עוצר נשימה להרי ירושלים. לא משנה מה אכלתם כאן, אל תשכחו להצטייד בלחם המחמצת המפורסם של שמואלי – לא תטעמו כמותו בשום מקום אחר.
ההמלצפז – מה אסור לפספס
- קרואסון גאוני ממולא בעגבניית מגי וגבינת עיזים
- בבקה פיסטוק ופטל, מפלצת של בצק מרובע מפוצץ מילוי, לא ראיתם דבר כזה באחריות.
- גבינת בושה מוקצפת מוגשת עם דבש, שמן זית, טימין, פלפל שחור ופרי צלוי. עושר טעמים שקשה להסביר.
חשוב לדעת
- בוויז – נעה אפיה מקומית, קרית ענבים.
- פתוחים בימי ראשון-חמישי בשעות 9:00-15:00 לקפה-קונדיטוריה, ובין 18:00-22:30 למטבח ים-תיכוני. בימי שישי פתוחים בין 8:00-14:00.
- לא פתוחים בשבת, אבל לא כשרים.