נחל הג'ילבון

חינם
פתוח בשבת
חנייה מוסדרת
קווי
מעגלי

תוכן עניינים

תוכן עניינים

כשמטיילים בגולן צריך להגיע מאוד מפוקסים על נקודות העצירה, כי קל ללכת לאיבוד בין מגוון מסלולי הטיול, נקודות התצפית, המור"קים ואוצרות הטבע שחבל הארץ הכל כך מיוחד הזה מזמן.

אבל לא משנה מה, בין אם הגעתם בקיץ, בחורף, באמצע שבוע או בסופ"ש – המקום הזה דורש ביקור ולשמחתכם הוא מציע יותר מאופציה אחת להנות ממה שיש לו להציע.

בואו נכיר את הג'ילבון!

 

על המקום

נחל ג'ילבון, זורם החל מלב צפון רמת הגולן ועד עמק החולה. בדרכו עובר דרך בריכות שכשוך, תצפיות פנורמיות ושני מפלים מרשימים – מפל דבורה הקטן ומפל ג'ילבון, מהגבוהים בארץ. עד מלחמת ששת הימים רק החלק התחתון של הנחל היה בשטח ישראל אך כיום לשמחתנו אנו זוכים להנות ממנו במלוא תפארתו. הנחל מתחיל את דרכו כנחל אכזב בצפון הרמה, לא רחוק מקיבוץ אורטל וממשיך וזורם בכיוון צפון מערב דרך רוב נקודות "החובה" של רמת הגולן: נפח, עמק החולה ובסוף בסוף – הכנרת.

הביקור בנקודות המרשימות ביותר של נחל ג'ילבון, מפל דבורה ומפל ג'ילבון, דורש להגיע אל שטח שמורת נחל אל על. מתוך השמורה תוכלו לבחור בין שני מסלולים אפשריים:

  • מפל דבורה ומפל ג'ילבון: מסלול מעגלי הכולל ביקור בשני המפלים המרשימים של הנחל. היציאה היא מחניון נחל ג'ילבון, אורך המסלול כ-3 ק"מ והוא נחשב בדרגת קושי בינוני בשל מקטע הטיפוס  (באורך בינוני) שבסופו.
  • ממפל דבורה לגשר הפקק: מסלול קווי שייקח אתכם למסע לכל אורך נקודות החובה של הנחל, ממפל דבורה דרך מפל הג'ילבון ועד לגשר הפקק שמעל נהר הירדן בלב עמק החולה. אורך המסלול כ-6 ק"מ והוא מתאים למיטיבי לכת שדורש הליכה בין סלעים ולעתים בוץ. דורש הקפצת רכבים.

 

חשוב לדעת

  • איך מגיעים? בוויז – חניון נחל ג'ילבון.
  • המסלול כולל הזדמנויות שכשוך רבות (ושוות!) והליכה בתוך המים בחלק מהזמן – יש להגיע עם ציוד מתאים.
  • לא נגיש לעגלות וכיסאות גלגלים – טיול עם פעוטות אפשרי במנשא, אך מאתגר.
  • הכניסה חינם ואפשרית בכל ימות השנה, אין אפשרות כניסה עם בע"ח.
  • מי הנחל מתאימים לרחצה אך לא לשתייה! ובאופן כללי מומלץ להתעדכן באתר רט"ג, שעורכת בדיקות עקביות לבדיקת תקינות המים.

פוסטים נוספים

ממומן

לא נמצאו פוסטים

אולי יעניין אתכם

פוסטים פופולרים