משק אופיר

פתוח בשבת
טבעוני
ללא גלוטן
ישיבה בחוץ בלבד
יש חניה

תוכן עניינים

תוכן עניינים

כמי שמטיילת לא מעט, למדתי לזהות שלכל בתי העסק העוסקים בתיירות ובאירוח, יש את הDNA הייחודי שלהם, שמייצר את חווית האירוח.

במדינה קטנה כמו ישראל, קשה מאוד לומר שיש סוג אחד של עסקים שעושה את זה טוב מאחרים ובכלל לא בטוח שאמירה כזו תהיה מדויקת. אבל, יש סוג מסוים של בתי עסק, שבעת הביקור בהם פשוט אי אפשר לפספס את הלב והנשמה שעומדים בלב העשייה.

בין אם מדובר ביקב, מסעדה, צימר או מלון ובלי שום קשר לגודל או לרמת המסחריות, במקומות האלה תרגישו באופן ברור, שהמארחים שלכם רוצים לייצר עבורכם את החוויה הכי נעימה שיש. שתרגישו הכי בבית. שתצליחו לטעום, להרגיש ולהריח לעומק את המסר שלהם, את הסיבה שבגללה הם עוסקים בתחום.

אלה לאו דווקא המקומות הכי ראוותניים, גדולים או מפוארים, אבל יש בהם קסם מיוחד ואותנטיות שובת לב, שהופכת כל ביקור בהם לאירוע מיוחד שישאר איתכם בלב ימים קדימה. משק אופיר, הוא הדוגמא האולטימטיבית למקום כזה.

 

על המקום 

בלב הגליל התחתון, בין נופיו הירוקים של הישוב אלון הגליל, שוכן משק אופיר, המגלם בתוכו סיפור משפחתי על אהבה לאדמה, ולפירות וההזדמנויות שהיא מייצרת.

המשק הוקם על ידי צביקה והדס אופיר, שניהם נצר למשפחות חקלאיות מההתיישבות העובדת. את עבודתם החקלאית החלו בהקמת מכוורת, הודות לידע שרכש צביקה בתחום כבן למשפחת דבוראים מעמק חפר. בהמשך נטעו בנחלתם כרם ענבי מאכל, בד בבד עם הרחבת המשפחה, אשר השתלבה כולה בעבודה החקלאית במשק. עם הזמן, החליטה המשפחה להסב את גידול הענבים לטובת יצירת ענבים ליין, אותם מכרו ליקבים שונים ברחבי הארץ. לאחר כמה שנים של גידול ומכירה, החליטה המשפחה לנסות ולייצר יין ביתי בעצמם. הגפנים המשיכו לגדול, את הענבים המשיכו לבצור, והיקב קיבל מיתוג חדש – "יקב יפתחאל", על שמו של המיקום הגאוגרפי והתיישבות הקדומה שהייתה במקום שבו נמצאת היום אלון הגליל.

עם השנים היקב הלך וצמח, גויס היינן המוכשר קובי טוך ונבנה מרכז מבקרים למשק: בקתת עץ מרשימה שיובאה במיוחד מהרי האפלצ'ים שבארה"ב. הבקתה ממוקמת בשטח המשק, בלב חורשת אקליפטוס שקטה וירוקה. בקומת הכניסה, נמכרים מוצרי המשק, ביניהם יין ודבש, לצד מגוון מטעמים מתוצרת מקומית מהם תוכלו להרכיב סל פיקניק מפנק ומיוחד. עם הסל תוכלו להמשיך הלאה לאחד הלוקיישנים הנעימים של האזור, או להתמקם איתו בפינה לבחירתכם בשטח המשק ובחורשה המקיפה אותו. כשתסיימו לנשנש, אתם מוזמנים לסור אל הקומה השניה בבקתת העץ, שמשמשת כגלריה ליצירות אמנות מתחלפות פרי ידיהם של אמנים ישראלים מקומיים.

מלבד פיקניק מושקע, משק אופיר מציע לאורחיו להצטרף לחוויות יין מודרכות ולסיורים, בהם תצאו למסע מרתק שיכלול הצצה לסיפור המשפחתי: מעולם הדבורים והפקת הדבש, ועד הסיפור המיוחד של היקב ושל מרכז המבקרים.

עם כל זה לא מספיק כדי לשכנע אתכם בדבר האיכות והייחודיות של המקום, זמן טוב לספר שבמשק אופיר עובדים שעות נוספות כדי לוודא שהקולינריה שלהם תתאים לכולם:  בימי שישי ושבת נפתחת במשק עגלת קפה, שמציעה קפה משובח לצד כריכים ומאפים. בנוסף, אחת לכמה שבועות מארח המשק את "המעשנה של אסף", עם בשרים איכותיים, מוסיקה טובה, יין שנמזג בקצב ואווירה מופלאה בלב חורשת האקפליטוס.

 

חשוב לדעת 

  • איך מגיעים? בוויז – משק אופיר, אלון הגליל.
  • שעות הפתיחה: רביעי עד שישי 10:00-15:00/ שבת 10:00-17:00.
  • בימי השבוע ההגעה ליקב בתיאום מראש, בשישי שבת הכניסה חופשית. סיורים והדרכות יש לתאם מראש בכל יום.
  • המשק מארח אירועים מתחלפים מעת לעת, מומלץ בחום להתעדכן באתר וברשתות החברתיות.

פוסטים נוספים

ממומן

לא נמצאו פוסטים

אולי יעניין אתכם

פוסטים פופולרים