יש חוויות מסוימות בארץ שאפשר להתנסות בהן רק במקומות מאוד מאוד מסוימים.
לדוגמא – מתי בפעם האחרונה נהניתם ממסעדת Farm To Table, שמשקיפה ישירות אל ירדן, ויושבת במיקום היסטורי שבו עדויות ארכיאולוגיות בנות אלפי שנים?
אני מניחה שעבור רוב הקוראים התשובה תהיה "אף פעם" ואולי גם – "אימאל'ה איפה זה?", אז לא אשאיר אתכם במתח הרבה זמן. הרשו לי רק לומר שמדובר במקום ייחודי בכל סטנדרט שהוא ולגמרי הגיע הזמן שתכירו אותו.
על המקום
תכירו את מסעדת "רוטנברג" – מסעדת שף עונתית ומקומית שנמצאת בקיבוץ גשר בעמק הירדן, ולפני שנרחיב על הקונספט הייחודי שלה, חייבים לדבר על המיקום שבו היא נמצאת. את זה שאנחנו גרים במדינה בעלת משמעות היסטורית וארכיאולוגית בת אלפי שנים – אנחנו כבר יודעים, כנראה יותר מידי טוב. אבל אני מניחה שלישראלי הממוצע לא חושב כל רגע במהלך היום האם במקום שהוא גר, עובד, או אוכל בו צהריים יש משמעות היסטורית כלשהי. קיבוץ גשר הוא המקום שבו ההיסטוריה מדברת בעד עצמה.
הקיבוץ הוקם ב1921 על שרידי חאן ממלוכי עתיק על גבול ממלכת ירדן העתיקה. בסמוך אליו נמצא אתר ארכיאולוגי עתיק עוד יותר, בו נמצאו בתי מלאכה וקברים המיוחסים לתקופת הברונזה (2000 שנה לפני הספירה!). וזו לא נקודת הציון ההיסטורית היחידה שסמוכה לקיבוץ – באזור נמצאת שלישיית גשרי הירדן, שמהם קיבל הקיבוץ את שמו. בנייתם של גשרים אלו מיוחסת לתקופה הרומית והם נועדו לאפשר מעבר להולכי רגל ולרכבת החיז'גאזית. לאורך אלפי שנים חיפשו תושבי עבר הירדן נקודות מעבר לגדה המערבית, וחרף רעידות אדמה, סופות ומלחמות, הם נותרו נקודת מעבר אסטרטגית לצורך זה. כשאנשי קיבוץ גשר התמקמו באזור, הם גילו במהרה עד כמה המיקום הנ"ל משמעותי ואף מסוכן. בזמן מלחמת העצמאות הקיבוץ הותקף ע"י הלגיון הירדני והעיראקי וניצל הודות לאומץ ליבם של חבריו. לאחר המלחמה תושבי הקיבוץ עברו למיקום הנוכחי שבו נמצא קיבוץ גשר ואזור ההתיישבות המקורי הפך לאתר מורשת ולמוזיאון המלמד על ההיסטוריה יוצאת הדופן של המקום.
כשאת מסעדת שף שממוקמת באזור כל כך טעון היסטורית וחורטת על דגלך להגיש אוכל פרי האדמה שעליה את עומדת, לא מפתיע שאפילו שם המקום קשור באופן הדוק לאותה פיסת זמן. המסעדה נקראת על שמו של פנחס רוטנברג – היוזם של תחנת הכוח הראשונה בישראל (ושל חברת החשמל בהמשך) שהוקמה בנהריים, בנקודה הגובלת בין ישראל לירדן, לא רחוק מקיבוץ גשר.
ועכשיו כשאנחנו קצת יותר בקיאים במיקום המיוחד שמקיף את מסעדת רוטנברג – בואו נדבר על הסיבה שלשמה התכנסנו – האוכל. השפים, בני הזוג יזהר והילה, מאמינים במטבח מקומי ועונתי ובשל כך הבחירה שלהם להתמקם ולבשל דווקא במקום שבו הם נמצאים ממש לא מקרית – לזכותם עומדות אלפי שנות התיישבות באזור המעידות על הפוריות של החי והצומח שבו. את התפריט הם מבססים על חומרי הגלם שגדלים בגינה שלהם, ואני ממליצה לקפוץ לבקר שם כדי להתרשם ולהפנים עד כמה הזוג הזה מסור למקום. במקום מוגשות ארוחות צהריים וערב בקונספט טעימות המשתנה בכל יום ובכל עונה.
בצהריים ארוחת הטעימות כוללת שלוש מנות ראשונות, מנה עיקרית, קינוח וקפה לסועד. בערב ארוחת הטעימות כוללת לא פחות מ-14 מנות לסועד (בגודל מעט קטן יותר מאלו המוגשות בצהריים) ומוגשת לצד קוקטייל ושתיה חמה.
אם זה לא היה ברור עד עכשיו, מדובר במקום מושלם לדייט רומנטי, ארוחה משפחתית חגיגית או ביקור מיוחד במסגרת טיול באזור. ואם לא תכננתם טיול אבל כן הגעתם לכאן, אני מניחה שבשלב הזה כבר הבנתם שמדובר באזור עשיר במיוחד, בהיסטוריה, בטבע ובאטרקציות (תנו כאן קליק קטן לכל ההמלצות שיתפרו לכם סופ"ש מושלם בעמק הירדן).
חשוב לדעת
- המקום לא כשר.
- מומלץ להזמין מקום מראש – אין הרבה שולחנות.
- שעות הפתיחה הן בימי שני-שישי 12:00-14:30, ובערב החל מ19:00 ועד אחרון הלקוחות.