האדמה העשירה של צפון הגולן, הולידה בעשור האחרון עושר נרחב מאוד בתחום היקבים. אם תגיעו לבקר באזור, תוכלו למצוא את עצמכם בקלות מבקרים בסופ"ש אחד בין שלושה לארבעה יקבים, והזרוע עוד נטויה, כתלות בקיבולת האישית שלכם ;-).
אבל יקב אחד שאני מפצירה בכם לא לפספס, בין אם אתם מכורים ליין ובין אם אתם מאלה שפשוט נהנים מהאווירה. רק תעשו לי טובה – תזמינו מקום מראש, או שתמצאו את עצמכם נהנים ממנו בעיקר מבחוץ.
תכירו את יקב תל שיפון!
על המקום
בשנת 2009 החליט אילן זעפרני, חבר קיבוץ אורטל, שהגיע הרגע להביא אל האזור סגנון חדש של יינות בחתימה ייחודית. הוא פנה אל הקיבוץ והצליח לשכנע אותו להקצות לו שטח לטובת הגשמת החזון- ייצור יין מקומי, איכותי, שמממש את מלוא הפוטנציאל הגלום באדמת הגולן, ובפרט בשטחים החקלאיים הסובבים את קיבוץ אורטל. לימים היקב עבר לידיה של היינית נעמה סורקין ששמרה על איכות היין וטבעה את פרשנותה וחותמה האישי, וממנה אל הבעלים הנוכחי: ארבעה יזמים, חברים טובים, שרמת הגולן ואדמתה שזורה בנימי נפשם. חרף מהמורות ואתגרים רבים בהם נתקל היקב על בעליו השונים, הארבעה היו נחושים בדעתם להמשיך ולממש את חזונו של אילן.
היום היקב מייצר כחמישים אלף בקבוקים בשנה, ביניהם סוביניון בלאן, שרדונה, קברנה פרנק, קברנה סוביניון, סירה ומרלו. במרכז המבקרים של היקב שממוקם בלב הכרמים, תוכלו להנות מסיורים מודרכים וממגוון מסלולי טעימות יין, לצד סלסלות פיקניק מפנקות, וארוחות בוקר שכוללות: פלטת גבינות, סלטים, מטבלים, לחמים טובים (לא לוותר על הקובנה המצוינת), שתיה חמה וקרה וכמובן – טעימות משלושה סוגי יין שונים. כל זה בתוך הנוף הירוק, אל מול נופי הגולן הגעשיים ותל שיפון – שהיווה את ההשראה לשם היקב.
חשוב לדעת
- איך מגיעים? בוויז -יקב תל שיפון, קיבוץ אורטל.
- היינות כשרים, מרכז המבקרים לא כי פתוח בשבת.
- פתוחים בימי ראשון-רביעי 8:30-16:00, חמישי ושישי עד 21:00, שבת עד 17:00.
- בסופי שבוע המקום מאוד עמוס ולכן מומלץ בחום לנצל את האפשרות ולהזמין מקום מראש!