יקב פלטר

פתוח בשבת
ישיבה בחוץ בלבד
יש חניה

תוכן עניינים

תוכן עניינים

היקב הזה הוא מהמקומות האלה ששמם הולך לפניהם בכל הארץ. מסוג המקומות שאנשים נוסעים שעתיים ואפילו שלוש שעות ברכב רק בשביל להגיע לבקר בהם.

הסיבה לכך מאוד פשוטה – כשאנשים מרגישים שהעסק שהם מבקרים בו באמת ובתמים נהנה לארח ורוצה בחוויה הכי טובה ללקוחות שלו, הם ממשיכים להגיע שוב ושוב ושוב.

אז בפעם הבאה שאתם מגיעים לגולן – תארגנו את הלו"ז שלכם בהתאם, כי אין סיכוי שאתם לא עוצרים ביקב פלטר.

 

על המקום

את היינות של יקב פלטר אי אפשר לפספס. גם אם אתם יושבים במסעדה בחיפה, בתל אביב או בירושלים, רוב בתי העסק היום מגישים חלק מהבלנדים והזנים המופלאים שהיקב הזה מייצר. הסיבה לגמרי ברורה – ביקב פלטר יודעים לעשות יין, לבן, אדום ורוזה, שמותאם בול לחיך הישראלי, ובטח לא תופתעו לשמוע, שגם חוויית האירוח ביקב שלהם שומרת על הקו העקבי הזה.

היקב הוקם בשנת 2002 על ידי טל וניר פלטר. טל היה החלוץ שהתאהב בעולם היין לאחר טיול ארוך באוסטרליה, בו למד בין הייתר יינות ועל גידול גפנים. מסתבר שלאוסטרלים יש תפיסה ייחודית בנוגע לגידול ענבים וייצור יין, וטל החליט להביא את הרוח והגישה לתוך השוק הישראלי. בתחילת דרכו היקב פעל מחצר בית המשפחה במושב צופית ולאחר שלוש שנים עבר למשכן הקבע הפסטורלי שלו, אי שם בצפון רמת הגולן בקיבוץ עין זיוון, במקום שבו נמצאים הכרמים של היקב. אפשר אולי לשער, שאחת הסיבות שיינות פלטר כל כך מוצלחים קשורה לעובדה שאת היין שלהם הם מייצרים באחת הנקודות הגבוהות בישראל (כ-קילומטר מעל פני הים), לצד היתרונות הנוספים של אדמת הגולן, כמו אדמת הטוף הגעשית והקרינה החזקה, שמביאים לפריחת הסצנה החקלאית הזו באזור.

האמת היא שביקב פלטר יש פשוט אווירה ממכרת ואני מהמרת שהיא זו שהופכת אותם לכל כך ייחודיים בנוף. היקב אינו גדול, אבל מאוד ביתי ומעוצב בקפידה. הישיבה במקום היא על בסיס מקום פנוי בחצר נעימה, שמזמינה אתכם להתמקם בכיסאות בר גבוהים סביב חביות עץ גדולות שישמשו אתכם כשולחן. באופן יוצא דופן לעומת עסקים אחרים, תוכלו להנות כאן מטעימות יין חופשי וללא תשלום! ככה זה כשאתה מכיר היטב את הסחורה שלך ויודע שאי אפשר לטעום מהיין המעולה הזה בלי להתפתות לרכוש בקבוק או שניים הביתה. בנוסף ליין היקב מציע פלטת גבינות עיזים מתוצרת מקומית עם לחמים טריים. מעל הכל התחושה של לבקר כאן היא פשוט קלה. קל ונעים לשבת, קל לטעום, קל להזמין ומאוד מאוד קל לצאת מכאן מצוידים בסחורה שתספיק לכם בשביל להקים מרתף יינות פרטי משלכם. תגיעו ותתאהבו.

 

חשוב לדעת

  • איך מגיעים? בוויז – יקב פלטר, קיבוץ עין זיוון.
  • הישיבה על בסיס מקום פנוי בלבד ובדרך כלל התנועה זורמת.
  • באמצע השבוע אפשר לתאם סיורים אך בסופ"ש אין סיורים, רק להגיע ולהנות מהיין והאווירה.
  • היקב לא כשר, אך מפעיל סדרת יינות כשרים ומעולים שנקראת Matar.

פוסטים נוספים

ממומן

לא נמצאו פוסטים

אולי יעניין אתכם

פוסטים פופולרים