יש אנשים שאוהבים יין ויש אנשי יין. יש את מי שהולך לבקר ביקב בשביל התמונות, הלגימות והגבינות (לא מתביישת להודות) ויש אנשים שבשבילם הלגימה היא רק רכיב בתוך המופע השלם, שהטקסיות בו היא לא מלאכותית אלא הכרחית ואפילו חותמת מקצועית.
אם אתם מהאנשים האלה – היקב הבא הוא בדיוק, אבל בדיוק המקום בשבילכם.
על המקום
יקב לוינסון הוא יקב משפחתי שנוסד ב2007 על ידי עידו לוינסון יחד עם אביו אמנון שנולד מתוך התשוקה האדירה של עידו לעולם היין. משפחת לוינסון לא זרה לעולם הקולינריה והאירוח. אחיו של עידו, דובב יחד עם גיסו יקי, הם הבעלים של קבוצת המסעדות נונו ומימי וג'ירף. לא מפתיע אם כך שכשבחר עידו להפוך את האהבה ליין למומחיות, הוא החליט לצלול הכי עמוק שניתן אל תוך עולם היין ולשאוף לקבלת התואר הנכסף – Master Of Wine, תואר יוקרתי שמוענק רק לבודדים מידי שנה. כדי לזכות בטייטל עידו כיתת רגליו וסייר באין-ספור מחוזות ויקבים, טעם יינות ונחשף לטכניקות ייצור שונות. לבסוף עמד בהצלחה בסדרת המבחנים הנוקשים והצליח להפוך לאחד ממאה המאסטרים שקיימים בעולם כולו, כאשר שניים מתוכם (בהם עידו) נמצאים בישראל.
ההתמקצעות הזו התוותה את הדרך לעידו ואמנון כשהקימו את היקב המשפחתי שלהם – החל מבחירת טכניקת הייצור (זהו היקב הראשון בארץ שמייצר יין שמופק מאשכול שלם), בחירת חומרי הגלם והרכבת הטעמים והארומה. את הענבים שלהם הם מגדלים בצפון רמת הגולן, הרי יהודה ובעמק האלה. כל אלה הופכים את יקב לוינסון למקום ייחודי בארץ ולכזה שכל מעריץ-יין אמיתי חייב לבקר בו. יינות היקב נמכרים בעיקר במסעדות שף ברחבי הארץ וקרויים "גראז' דה פאפא", על שם הגראז' של אבא אמנון, שבו ייצרו בשנת 2007 ארבע חביות בלבד! היום היקב מייצר כ-40 אלף בקבוקי יין בשנה. בסדרת הגראז' מיוצרים שלושה סוגי יינות: רוזה, לבן ואדום ומלבדם היקב מחזיק יינות בייתיים נוספים וגם אוסף יינות אקסקלוסיבי מכל העולם, שנבחר בקפידה.
במרכז המבקרים בפתח תקווה האווירה כיפית במיוחד בכל שעות היום, אבל אין ספק שהכי כיף להגיע בימי חמישי בערב, אז עולה דיג'יי על העמדה ונותן למקום טוויסט של בר יין אורבני ושיקי. יש פינות ישיבה יפהפיות בפנים, אבל בשביל להנות עד הסוף מהאווירה השמחה אני ממליצה לשבת בחוץ. אחרי שתתמקמו תוכלו להנות ממסלולי טעימות שיאפשרו לכם ללמוד על טביעת האצבע הייחודית של היקב, דרך התוצרת הפרטית ודרך היינות שהם אספו מיקבי העולם. תפריט האוכל מציע פלטת גבינות מפנקת, פיצות טריות בטאבון, מנות מיוחדות כמו ברוסקטת סלמון, סלטים מעולים וגם תפריט קינוחים עשיר (לא לוותר על הטירמיסו). מלבד טעימת היין והנשנושים תוכלו להצטרף לסיור ביקב, לשמוע את סיפורו וללמוד על אופן ייצור היינות. הצוות מקצועי בטירוף וזו חוויה מאוד מעשירה לא רק למכורי יין אלא גם למי שסתם אוהב לשתות 🙂
חשוב לדעת:
- בוויז – בזל 16, פתח תקווה.
- היקב פתוח בשבת ולכן לא כשר.
- מנות גם לטבעונים!
- שעות הפתיחה הן – בימי ראשון 11:00-16:00 / שני-חמישי 11:00-23:00 / שישי ושבת 10:00-23:00.