יקב טוליפ

כשר
ללא גלוטן
מקורה
ישיבה בחוץ בלבד
חנייה מוסדרת

תוכן עניינים

תוכן עניינים

כשמאחורי עסק עומדים אנשים שאוהבים אנשים, שמסורים לקהילה ולזולת, שמכבדים את הטבע ואת הסביבה ומאמינים שחוויית אירוח מוצלחת היא כזו שנותנת מקום לכל אלה, לא מפליא שזו התוצאה.

מאחורי היקב הזה עומדים אנשים עם לב ענק, שמאמינים שכדי לייצר יין משובח באמת, צריך לא רק טכניקות מדויקות או התמחות מקצועית מדופלמת, אלא גם ובעיקר – לב ונשמה.

התוצאה היא יקב יפהפה, פסטורלי ונעים, הממוקם בלב עמק יזרעאל למורשות הכרמל, בתוך כפר שיקומי שמעצים את האנשים שחיים בו. התוצאה היא – יקב טוליפ, היחיד והמיוחד, ואם עוד לא הכרתם, הגיע הזמן להכיר.

 

על המקום

בשנת 2003, החליטה משפחת יצחקי בת העמק, להגשים את חלומה. להקים יקב שישקף את האהבה הענקית שלהם ליין, ולהיותו משקה חגיגי בעל סגולות מיוחדות – לא, לא מה שאתם חושבים – סגולת החיבור בין אנשים, ובין אדם לקהילה.

את יקב חלומותיהם הם הקימו על צלע הר הכרמל בתוך הישוב כפר תקווה, "בית לאנשים מיוחדים" ישוב שהוא בעצמו קסם יוצא דופן. מדובר בכפר קטן, מרחב קהילתי מוגן ובטוח לתושביו, בוגרים בעלי צרכים מיוחדים. הכפר שקיים כבר למעלה מחמישים שנה, הוקם מתוך חזון טיפולי חדשני ותרפויטי: לאפשר לבוגרים בעלי צרכים מיוחדים לקדם ולשמר חיים עצמאיים ועשירים ככל האפשר, תוך שילוב חיי קהילה וחברה, תעסוקה, העשרה והקניית כישורי חיים. הדיירים עובדים במגוון הענפים שבכפר: פינת חי, גן ירק ואפילו – יקב טוליפ.

עבור משפחת יצחקי, החזון של כפר תקווה השתלב כמו כפפה ליד בחלום היזמות החברתית שלהם, והיה זה רק טבעי שבו יקימו את היקב. המודל במסגרתו חברי הקהילה מועסקים בתוך פעילות היקב, יצר חיבור מרגש, שורשי ובלתי נפרד בין היקב, המשפחה, היין והקהילה. מכאן אפשר רק לנחש שהאווירה במקום גם היא, ירוקה, שמחה ונעימה, כמו שרק מקום עם כל כך הרבה נשמה יכול להיות.

אבל הגענו לכאן בשביל היין, אז בואו נדבר עליו. אם השנים, יקב טוליפ הצליח לייצר טביעת אצבע ייחודית בייצור היינות שלו, הידועים בהיותם יצירתיים ונועזים ואף זכו במספר פרסים לאורך השנים. בגזרת הלבנים והקלילים תמצאו כאן את ה- "וויט טוליפ" ו "וויט פרנק", המצוינים. בגזרת האדומים הזניים והבלנדים תמצאו יינות עמוקים ודומיננטיים לחובבי הז'אנר, כמו "טוליפ מרלו", סירה רזרב ואחד הכוכבים של היקב – יין "בלק טוליפ". לצד היינות תמצאו תפריט עשיר שממש לא מסתפק בפלטת גבינות סטנדרטי, ומציע מנות כמו: סלט בוראטה, פואקצ'ות מצוינות, פילה פלמידה וסלטים עשירים.

במסגרת הביקור כאן תוכלו לבחור בין תפריט סטנדרטי, לתפריט טעימות ואפילו סדנאות, הרצאות והדרכות אישיות או קבוצתיות. ממליצה בחום לשקול להגיע לכאן כאירוע מיוחד עם קבוצת "משוגעים לדבר", מדובר ביקב ייחודי עם סיפור מרגש, והאנשים שעומדים מאחוריו מרגשים לא פחות.

 

חשוב לדעת 

  • איך מגיעים? בוויז – יקב טוליפ, כפר תקווה, קריית טבעון.
  • כל היינות ביקב כשרים בהשגחת בד"צ בית יוסף, רבנות עמק יזרעאל. האוכל בכשרות משתנה לפי סוג המוצר והספק.
  • פתוחים בימי א עד ו', בין השעות 10:00-16:00 (סבב הושבה אחרון בשעה 14:00, אז אל תגיעו אחרי).
  • לתיאום סיורים והדרכות מומלץ ליצור קשר דרך אתר היקב.

פוסטים נוספים

ממומן

לא נמצאו פוסטים

אולי יעניין אתכם

פוסטים פופולרים