חצר היין של יקב בת שלמה

תוכן עניינים

תוכן עניינים

 אני נשבעת שימים שלמים אחרי שביקרתי במקום הזה, עוד שאלתי את עצמי איך יכול להיות שלא הכרתי אותו עד עכשיו. אמנם הוא פתוח רק פעמיים בשבוע, אבל תאמינו לי, זה מסוג המקומות ששווה להמתין להם בציפייה. 

 

על המקום

תכירו את חצר היין של יקב בת שלמה, יקב ותיק כמעט כמו המושבה עצמה. הברון רוטשילד שתרם את הכסף להקמת רוב המושבות שבאזור, האמין בחקלאות  ובצורך להוכיח לעולם שהעם היהודי הוא עם חזק ועמיד המחובר לאדמה. בתוך כך, האמין רוטשילד שייצור יינות כשרים יהווה בסיס כלכלי איתן לקהילה היהודית המתהווה. הוא הזמין מומחי יין צרפתים שיבחרו את זני הענבים המתאימים ביותר לאקלים הישראלי ודאג שיכשירו את החקלאים באזור לעבודת הייצור. במושבה הטרייה בת שלמה,  עבודת החקלאות הייתה הציר שסביבו נעה הקהילה, כולם היו מגוייסים לשתילת הגפנים ולייצור היין. היום מוביל את היקב ארי ארל, יליד עמק נאפה שבקליפורניה, שם רכש את הידע שלו אודות ייצור יין, שעלה לארץ ב1994 ומאז מקדיש את חייו לציונות, חקלאות מדע וטכנולוגיה. היום בכרמי בת שלמה גדלים זני ענבים כמו שרדונה, סוביניון בלאן, פרנק, קברנה סוביניון, פטיט ועוד. יינות בת שלמה עומדים בשורה אחת עם היינות הטובים ביותר במזרח התיכון ואופן הייצור בכרם נחשב לחדשני ופורץ דרך בתעשייה הישראלית. 

עד לא מזמן המבקרים ביקב יכלו להנות מביקור בחנות, מסיורים מודרכים וטעימות יין ואפילו לינה בוילה כפרית יוקרתית הצופה אל הכרמים. אך אנשי בת שלמה הבינו את הפוטנציאל הגלום בכרם ובסביבתה והחליטו לפתוח את חצר היקב לאירועי קונספט פתוחים לקהל הרחב, פעמיים השבוע. אז מה מחכה לכם כאן? 

קודם כל, חווית אירוח במקום יפהפה ופסטורלי, עם עבר היסטורי עשיר הנשקף מכל פינה. בין הכרמים תמצאו את עצמכם מוזמנים להתיישב בחצר המרוצפת הצופה לנוף הכרמים המשגע של אזור חוף הכרמל ומנשה, למרגלות הרכס. בבת שלמה עושים הרבה כבוד למסורת ולמורשת, וקשה שלא להרגיש בתוך האווירה הפסטורלית את המטען ההיסטורי שהביא את המושבה ואת הכרמים שלה למה שהם היום. אבל באנו לכאן לשתות יין, אז בואו נדבר תכלס: בחצר היין של בת שלמה כוס היין הראשונה תמתין לכם כבר בכניסה. מהרגע שתכנסו תוכלו להנות מכוסות יין כאוות נפשכם וללא הגבלה במחיר סביר וידידותי של 120 ש"ח לאדם בלבד! התפריט כאן לא עצום אלא מדויק ומופלא, מורכב מחמישה סוגי יין מובחרים: סוביניון בלאן, רוזה, שרדונה ושני בלנדים אדומים ייחודיים ליקב, רגבים (קברנה סוביניון וסירה) וBetty’s Cuvee (קברנה סוביניון, פטיט ורדו וקברנה פרנק) שהוכן במיוחד למשפחת רוטשילד שבצרפת.

בבת שלמה חושבים על הפרטים הקטנים ביותר ומכירים את המוצרים שלהם על בוריים. על כן התפריט שמוגש לצד היין מדויק לטעמים, לארומה ולסיפור של המקום. התפריט משתנה מפעם לפעם אך לרוב כולל פיצות טריות אפויות בטאבון, ירקות בטאבון וסלטים מרעננים. 

מיותר לציין שהספוט מושלם לצפייה בשקיעה, נכון? דמיינו כרמים ושדות, למרגלות רכס הכרמל, כשבאופק השמש השוקעת אל תול הים,  כל זה עם כוס יין ריחני ביד וסלייס פיצה מרגריטה עם גבינה מותכת שנוזלת אל הצלחת. אבל רגע, לפני שאתם רצים לאוטו, כמה נקודות חשובות. 

 

חשוב לדעת 

  • חצר היין לא פתוחה כל יום, חשוב להתעדכן בעמוד האינסטגרם של היקב שם הם מפרסמים את האירועים הקרובים. 
  • ליקב את תעודת כשרות אבל כל המוצרים, היינות והאוכל, כשרים. 
  • היקב עצמו פתוח מראשון עד שישי בין השעות 10:00-17:00. 

פוסטים נוספים

ממומן

לא נמצאו פוסטים

אולי יעניין אתכם

פוסטים פופולרים