חוות רום

כשר
טבעוני
ללא גלוטן
מקורה
חנייה מוסדרת

תוכן עניינים

תוכן עניינים

הגליל המערבי ידוע בנופי החורש הירוקים והצפופים, בבריזה התמידית מהים התיכון ובבקעות העמוקות הנשפכות אל נחלי איתן ואל המפרץ. אבל יש עוד מאפיין אחד חשוב של הגליל המערבי. זהו אחד האזורים הפורחים והמשגשגים ביותר של סצנת הוולנס הישראלית. בכל רחבי האזור, במגוון ישובים ומושבים מסתתרות להן חוות אורגניות, משקים ומחלבות עם טביעת אצבע ייחודית ומגוון סדנאות יוגה ותזונה ייחודיות. 

אז קודם כל למי שדואג – אני לא הולכת לשלוח אתכם לצום מיצים (כלומר, אם אתם בקטע לכו על זה, כן? אני אשאר כאן עם הבורקס ואשמח לשמוע איך היה). אבל אני כן הולכת להמליץ לכם על מקום קסום, טעים ומלא בפשטות גלילית אמיתית. מקום שהוא לא עוד מסעדה, אלא כפר זעיר של הרמוניה בין אדם לטבע. 

אז תכירו ותשננו את השם- חוות רום בכמון! (עזבו, אל תשננו, גם ככה לא תצליחו לשכוח אחרי שתבקרו כאן). 

 

על המקום 

חוות רום הוקמה ב1986, כשהמייסד שלה עמית רום, הגיע להר כמון עם 50 עזים וחזון אחד גדול. כיום, החווה כוללת מחלבה, גן ירק, מסעדת ביסטרו משובחת, מרכז מבקרים ואפילו מרכז שיקום תעסוקתי לנפגעי נפש. 

לא צריך הרבה כדי להתאההב במקום, מספיק סיור זריז במחלבה, בגן הירק הססגוני או אפילו שלוק קפה במסעדת הביסטרו. תוך רגע תרגישו שהגעתם למקום שמעריץ את האדמה עליה הוא יושב, מוקיר תודה על הזכות לעבד אותה ולהנות מפירותיה, ועל הדרך מרעיף חזרה על הסביבה והקהילה את כל האהבה שיש לו לתת. 

תוכלו להנות כאן מסיור במחלבה שכולל כמובן טעימות גבינות מסורתיות, מגן הירק ססגוני שבו משתמשים בשיטת גידול מיוחדת,(ללא חפירה!) שמטרתה לשמור על בריאות הקרקע, וגם  מסדנאות טבעיות כמו הכנת שימורים ועבודות יצירה מסוקולנטים. החווה מחברת בין ההיסטוריה המקומית של הר כמון לאנשים המודרניים השותפים בחזון שלה, ומציעה גם מרכז שיקום תעסוקתי ייחודי לנפגעי נפש. כך שהביקור כאן הוא הרבה מעבר לנופש – זו דרך לתמוך בקהילה ובקיימות, והזדמנות להתבונן באפקט המרפא והמעצים של החיים כל כך קרוב לטבע. 

גולת הכותרת, שלשמה נתכנסנו, היא ללא ספק מסעדת הביסטרו הגלילית, בהובלת השף נדב קורנפלד. נדב הנדס תפריט Farm To Table מדויק ומפנק המבוסס כולו על חומרי גלם מקומיים וטבעיים, שגדלים בשטח החווה עצמה. המנות מתבססות על המטבח החלבי צמחוני וביניהן תוכלו למצוא כמה "קלאסיות", אך עעם שילוב טעמים גאוני, כמו שרק אנשים שמגדלים את האוכל שלהם בעצמם מסוגלים לייצר. 

הביסטרו מעוצב בצורה כפרית וחמימה, שמעודדת מקסימום התמסרות לאווירה הגלילית, ואולי אפילו תעורר בכם מן דחף לא מוכר, לקחת כמה עיזים ולהתיישב על איזה הר. פינות הישיבה בחוץ צופות אל הנופים המיוערים של אזור כרמיאל, משגב והגליל התחתון והאווירה פשוט חלומית. 

 

ההמלצפז – מה אסור לפספס 

  • פאטאייר כוסמת, ממולא בגבינות וזעתר טרי, מוגש לצד ירקות מרעננים. ביס שונה ומעניין, בניחוח של אדמה אבל בקטע טוב. 
  • טורטליני גבינות עיזים וכרישה בחמאת לימון וירקות החווה. מנה שהיא אסון. וחובה. 
  • גלידת חלב ויוגורט עיזים. מתוקה, חמוצה, פרשית, עשירה, ועוד מלא מילים כדי לומר שהיא פשוט טעימה בטירוף. 

 

חשוב לדעת 

  • בוויז – חוות רום, הר כמון (סמוך לישוב כמון). 
  • כשרים!
  • פתוחים בימי ראשון עד שישי בשעות 9:00-16:00. 
  • יש להזמין מקום מראש, גם למסעדה וגם לסיור – 04-6329636. 
  • חוות רום מציעה גם אירועים פרטיים, סדנאות ופעילויות מיוחדות לילדים – מומלץ בחום להתעדכן באתר שלהם. 

פוסטים נוספים

ממומן

לא נמצאו פוסטים

אולי יעניין אתכם

פוסטים פופולרים