הנמל 24

פתוח בשבת
טבעוני
ללא גלוטן
מקורה

תוכן עניינים

תוכן עניינים

מגיעים לחיפה ומחפשים לוקיישן לציון אירוע מיוחד? מה דעתכם על מסעדת שף מהודקת בטוסקנה?

המקום הזה הוא שם דבר חיפאי כבר כמעט 20 שנה, המקום שכולם נוהרים אליו לציון אירועים מיוחדים, או סתם כי מכורים. ותאמינו לי, לאווירה שהמסעדה הזו מייצרת ולחוויית האירוח שהיא מציעה, קל מאוד להתמכר.

תכירו את הנמל 24!

 

על המקום 

את הנמל 24 הקים השף רן ראש ב2006. אחרי מסע חקר ברחבי צרפת, שם למד בישול בבתי הספר הטובים בעולם של השף Paul Bocuse, רן חזר לארץ והקים את הגרסה שלו למסעדות הפיין-דיינינג האירופאיות, כאן בחיפה.

המסעדה עברה לפני שנים בודדות למלון ליברט'ה, הממוקם בתוך מבנה ישן בעיצוב שחוגג את העתיק עם נגיעות מודרניות, ובעיקר שומר על טביעת אצבע ייחודית, צבעונית וקלאס שאין שני לו. האווירה שנוצרת בעקבות העיצוב המוקפד, היא מצד אחד של עיצוב אירופאי קלאסי ואפילו מעט מעונב, ומצד שני "חיפאי". לא מתנשא, לא מחייב, מלא בחום ובאירוח ששואף באמת ובתמים, לייצר לכם חוויה נוחה ובעיקר טעימה. חללי המסעדה מחולקים לחדרים פרטיים, כשביניהם ישנה פיאצה מרכזית, חדר זוגי, מרתף יינות וחדר ישיבות. המסעדה כוללת גם אולם לאירועי בוטיק, אירועים משפחתיים, כנסים וערבי חברה.

התפריט מעודן, לא מתחכם אבל מקורי למדי, ומצליח להכניס טוויסט מפתיע לכל מנה, גם אם חשבתם שאתם כבר מזהים את הסגנון שלה. מדובר במסעדת שף והשירות בהתאם, אבל זה לא מסוג המקומות שיגרמו לכם להתפדח בעממיות שלכם, אלא להפך, כזה שיפרגן וירים לכם להשתלב באווירה היוקרתית. והתפריט? הוא בנוי בגאונות כזו, כך שהארוחה מתפתחת בהדרגה, מביס לביס עד הגראנד פינלה.

אז מה אוכלים? דמיינו את הארוחה הבאה:

  • לפתיחה: מרקון קרם בצלים. מוגש בספל, עם שמן ריחן וקצפת כמהין, לצד גריסיני ורוזמרין. לא נעים לומר, שאבנו את המרקון. הוא היה ואו ופתח את התיאבון.
  • לראשונות: פטה כבדים עם קרמבל בצל, סוכריות דלעת ואניס, ברוטב שוקולד (!),-ג'ינג'ר ואספרסו. לצדו, שרימפס בחמאת מרווה עם קרוטוני בריוש ותרד תורכי, על ברולה שום (!!). והשלישי, מנת הספיישל – טרטר סביצ'ה מוסר ים, עם סלק צלוי ומיונז וואסבי (!!!). כל אחד מסימני הקריאה כאן – במקום.
  • לעיקריות: פפרדלה שרימפס וקלאמרי ברוטב מאסמן, עם אפונה וזוקיני, ונתחי פילה בקר ברוטב ציר בקר ושמנת, עם פטריות, בצלי פנינה וניוקי תפוחי אדמה.
  • לקינוח: כנאפה פיסטוק. אין מה להוסיף. הצלחת חזרה למטבח יותר נקייה משיצאה ממנה.

לסיכום, מדובר במסעדה מפתיעה ומעניינת, סופר רומנטית ואידיאלית לציון אירוע מיוחד. בטוח תצאו מכאן עם כמה טעמים חדשים בראש, והתמכרויות חדשות.

 

חשוב לדעת 

  • הכתובת: רחוב חסן שוקרי ,7 חיפה.
  • שעות פתיחה: רביעי 18:00-24:00 (מגישים תפריט טעימות מיוחד לצד תפריט ערב) / חמישי 18:00-24:00 / שישי ושבת 12:00-24:00.

פוסטים נוספים

ממומן

לא נמצאו פוסטים

אולי יעניין אתכם

פוסטים פופולרים