בין אם אתם מטיילים באזור ומחפשים מקום להירגע בו עם קצת זן, או שפשוט בא לכם לשדרג את הפיד עם קצת תמונות מיוחדות, כדאי שתכירו את הפנינה הכי בלתי צפויה בגלבוע שתענה לכם על כל השאיפות הללו ואף יותר: הגן היפני של קיבוץ חפציבה.
לכו תבינו איך נחת באמצע עמק חרוד גן יפני מעוצב טיפ-טופ, אבל תהיו בטוחים שזו לא עוד פנינה חבויה וקסומה, אלא מקום עם סיפור מעניין מאחוריו.
על המקום
הגן היפני בקיבוץ חפציבה הוא מתנה מתנועת המקויה היפנית, ששורשיה נטועים באהבה עמוקה לישראל ולתנ"ך. הסיפור מתחיל אי שם ברכבת ביפן, כשפרופסור ישראל סלומניצקי, חתן פרס ישראל לחקלאות, פגש במקרה את מייסד תנועת המקויה, פרופסור איקורו טשימה. טשימה, שהאמין שחיבור לארץ ישראל הוא חיוני להבנת התנ"ך, יצר עם הזמן קשר עמוק עם ישראל, שהוביל לביקורים, לימודי עברית, ואף להקמת הגן היפני בחפציבה. למה דווקא בחפציבה? ב1962 פעל בקיבוץ אולפן ללימוד עברית ואחד התלמידים באותה שנה היה בן לתנועת המקויה. מאז נוצר קשר חזק ואמיץ בין חברי התנועה לקיבוץ, שהוביל בין היתר להקמת הגן.
הגן נבנה בהשראת נבואת ישעיהו על הפיכת המדבר לגן פורח, וכך על גבי האדמה הצחיחה של הגלבוע נולד לו גן יפני עם צמחייה מקומית ואלמנטים עיצוביים מסורתיים. שבילי הגן מובילים למערה עתיקה המשמשת לתפילה, לצד פינות ישיבה, בריכות דגים צלולות ועצים מקומיים כמו הדס וברוש, שמהווים חיבור טבעי ונפלא בין מזרח למערב.
קשה שלא להרגיש את הרוחניות שנוכחת במקום, גם אם ה-"זן" רחוק מכם שנות אור, כנראה שתמצאו את עצמכם בלי לשים לב אפופים בשלווה מפתיעה. לצד היופי המיוחד של הגן, הוא קטן מאוד ולא הייתי מגיעה אליו במיוחד. אם אתם כבר מטיילים באזור ומחפשים מקום לנוח בו לפני הנסיעה הביתה בסיומו של יום טיול – זה המקום בשבילכם.
חשוב לדעת
- איך מגיעים? בוויז -הגן היפני בחפציבה. הדרך מסומנת ויש שילוט קל לזיהוי.
- הכניסה חינם!
- הגן נמצא בשטח הפרטי של הקיבוץ ולא תמיד פתוח לקהל, מומלץ לבדוק לפני שמגיעים.
- כבדו את המקום והשאירו נקי אחריכם.