באזור בנימינה אין דבר כזה סתם לטייל, או סתם לשתות יין, או סתם להנות מכוס קפה טוב מול הנוף. כל מסלול, כל יקב, כל נקודת תצפית וכל עגלת קפה – מגיעים עם סיפור, עם מורשת, עם טביעת אצבע ייחודית. זה הקסם של בנימינה, יש בו ציונות, חקלאות ומורשת היסטורית עתיקה, שהופכת את המושבה ואת כל האזור המקיף אותה לאבן שואבת למטיילים ולמקום שהביקור בו הוא צבעוני ומגוון במיוחד. ואם אני צריכה לבחור רק מקום אחד בסביבה שמצליח לארוז את כל הרבדים הללו ולעשות מהם ארוחת צהריים בלתי נשכחת – זה כנראה המקום הזה. תכירו את הבורג'-בוהוריים בבנימינה.
על המקום
המקום שבו עומד היום הבורג', מהווה קפסולת זמן יוצאת דופן שהיא שיעור היסטוריה בפני עצמו על האזור ועל ארצנו. ננתחיל רגע מלצלול אחורה במנהרת הזמן (הרבה אחורה). במאה הראשונה והשניה לספירה היה כאן ישוב קדום, שעל חורבותיו נבנה חאן טורקי מסורתי בתקופה העותומנית של המאה ה-18. ולא סתם חאן, אלא חאן מפואר שזכה לארח ב1898 את קיסר גרמניה וילהלם השני בעת שביקר באזור. בראשית המאה ה-20 נרכשה אדמת הבורג' ע"י הברון רוטשילד וניתנה לאיכרי זכרון יעקב לטובת עבודת האדמה. החקלאים היו נוהגים לעבוד וללון בחאן במהלך השבוע ובשבת לשוב אל ביתם בזכרון יעקב (מרחק 8 קילומטרים מהמקום). נוכחות החקלאים הצעירים במקום יצרה אווירת הוואי מיוחדת שניכרת (ונשמרת) כאן עד היום.
היום הבורג' הוא גן אירועים ואירוח קסום, שמצליח לקפל במסתוריות מהפנטת את כל הרזומה העתיק והעשיר הזה בעיצוב, בחוויית האירוח וכמובן-באוכל. המקום מאפשר לקיים בו אירועים קטנים ובינוניים, חתונות, הופעות וגולת הכותרת שלשמה נתכנסנו – תפריט Farm To Table מופלא, שמקדש את האווירה המיוחדת ומגיש מנות המבוססות על תוצרת מקומית וחומרי גלם עונתיים.
המסעדה נקראת גם "בורג'-בוהוריים", שכן התפריט מציע מנות שמתאימות בדיוק לשעות הללו של היום.הן מבוססות כולן על חומרי גלם טריים הנבחרים מידי יום, שמקורם בחקלאות ישראלית מקומית, מכל רחבי הארץ אבל בעיקר מהגולן. המנות מגוונות, טריות, ויש בהן חגיגה של טעמים ים-תיכוניים, תבלינים טריים, בשר ומקומי ושפע ירקות שיעשו לכם חשק לשקול קריירת חקלאות בעצמכם. לפתוח שולחן כאן זו חוויה חגיגית וצבעונית שמצדיקה שליחת גלויה לדודה מאמריקה, שרוצה להיזכר בטעמים ובריחות של ישראל. מי שנהנה ממנות מגוונות ועשירות שיש בהן מגוון מרכיבים וטעמים דומיננטיים, יפצח כאן בריקוד, אבל גם לאניני הטעם העדינים יותר התפריט מציע אפשרויות מצוינות שיוציאו אתכם עם בטן עגלגלה במיוחד.
המקום גדול ופינות הישיבה מגוונות. אני ממליצה להתמקם מול המזרקה או בשטחים הירוקים הפונים למטעי האבוקדו, אבל גם בפנים נעים ונוח. מקום מושלם לבילוי רומנטי או לחגיגות אירוע מיוחד.
ההמלצפז – מה אסור לפספס
- פידה אינסטבול: מאפה טורקי בצורת סירה, מפוצץ בבשר בקר מתובל, סוג'וק, עגבניות וצ'ילי, ומוגש עם טחינה, סלט עלים ירוקים ועלי תבלין. מאפה שיגרום לדמיון שלכם לעבוד שעות נוספות ויגרום לכם להצטער שלא ביקרתם כאן בימי החאן הטורקי.
- מינוט סינטה: סטייק סינטה מיושנת, מוגש עם תפוחי אדמה שבורים, קונפי שום ופטרוזיליה. קלאסי, אבל מספק ובטעם של אדמה ישראלית, במובן הכי מעולה של המילה.
חשוב לדעת
- המסעדה כשרה.
- צריך להזמין מקום מראש.
- מתאים לחגיגות אירועים קטנים!
- שעות הפתיחה הן בימי שלישי עד שישי בין 9:00-14:00.