לפעמים צריך לנסוע רחוק כדי לחוות חוויות קולינריות יוצאות דופן.
ולפעמים לא. המקום הזה הוא בדיוק המקרה הזה – המקום – לב השרון, אבל האווירה? הרחק בטקסס. כאן, בין נופים פסטורליים ואווירה כפרית, מסתתר גן עדן של חובבי הבשר, מקום שמנגיש את חוויית הברביקיו האמריקאית לחיך הישראלי, והתוצאה? לא פחות מגאונית. תכירו את חוות – "אצל הדוד סם", שבמושב בצרה.
על המקום
"אצל הדוד סם", הוא המקום היא הכי קרוב שתמצאו למערב הפרוע, כאן בארץ. מדובר בחוות בקר פסטורלית וענקית, שמציעה חוויה קולינרית עממית אך מדויקת, על טהרת הבשר. הלב הפועם של המקום הוא ללא ספק המעשנה – מקדש הבשר שבו כל נתח מקבל את הכבוד הראוי לו. מבט קצר על המעשנה ועל האורחים הזוללים סביבה, יגרום לכם להבין היטב את מטרת המקום: לדוד סם מגיעים כדי לשבת בחוץ, להפשיל שרוולים, ולהתמסר לאוכל.
תמצאו כאן בשרים שעוברים תהליך עישון ארוך ומדויק, הנע בין 5 ל-16 שעות, תלוי בסוג הבשר. הטיפ הכי חשוב שלי: אל תתלבטו וקחו את פלטת הטעימות. כך תבטיחו שכל הטעמים והבשרים המעולים יגיעו אל מקומם הטבעי – הצלחת שלכם. תזכו לטעום כאן – פיקנייה עסיסית, אסאדו מתפורר, כרעי עוף מעושנים וצ'וריסוס ממכרים, ולצידם מבחר תוספות להשלמת החוויה: סלט ירוק רענן, תפוחי אדמה נימוחים, כרוב טרי, שעועית מתובלת ועוד ועוד. הכל טעים טעים טעים ומתכתב בצורה מושלמת עם הבשרים המעושנים.
מה שהופך את החווה למיוחדת כל כך הוא לא רק האוכל המצוין, אלא גם המתחם עצמו. החווה מציעה מגוון אפשרויות ישיבה – מאזור מקורה ומסודר ועד דשא רחב ידיים תחת כיפת השמיים, שמזמין אתכם להתמקם עם המחצלת שלכם ולהעביר צהריים מופלאים של שבת. גם בימים העמוסים ביותר, המרחב העצום מאפשר לכל אחד למצוא את הפינה השקטה שלו.
האטרקציה האמיתית, במיוחד למשפחות, היא החווה הענקית ופינת הליטוף. בזמן שאתם ההורים מתענגים על הבשרים המעושנים, הילדים יכולים לחקור, להתרוצץ ולהתחבר לטבע. זה הופך את הביקור מסתם ארוחה לחוויה משפחתית שלמה, שכולם נהנים ממנה.
חשוב לדעת
- איך מגיעים? בוויז – "אצל הדוד סם, בצרה".
- פתוח לקהל בימי חמישי בשעות 18:00-23:0 / בשבת 10:00-22:00.
- מקום מושלם לבילוי משפחתי, או מפגשים של קבוצות גדולות. האווירה הקלילה והשמחה לצד המרחב הפתוח, הם מתכון בטוח להנאה של כולם.