תל אביב היא ללא ספק אחת הערים הכי מרגשות בארץ לדייטים – אינסוף ברים ומסעדות נפתחים בערך אחת לשבוע, כל אחד עם הקונספט הייחודי שלו והתחרות רק הופכת את ההיצע לאיכותי ומדויק יותר.
אבל בתוך כל השפע הזה, איך בוחרים את המקום המושלם לדייט? כזה שייצר את האווירה הנכונה, יספק חוויה קולינרית מסקרנת ויעזור לשבור את הקרח?
בדיוק בשביל זה ריכזתי לכם כמה מקומות מיוחדים בתל אביב שיעשו לכם (ולפרטנר שלכם) חשק להמשיך לעוד דייט אחד, או פחות לסבב דרינקים נוסף.
אז קבלו את ההמלצפז: 4 לוקיישנים מפתיעים ומיוחדים לדייט בתל אביב!
בין צרפת לירושלים: לונל
בתל אביב כמו בתל אביב, לא רק מחירי הדיור מתרחבים לכל קצוות של העיר, אלא גם האוכל. ולא סתם אוכל, כי להאכיל תל-אביביים זו משימה מורכבת גם למדופלמים שבשפים. יש לנו סטנדרטיים גבוהים, במיוחד כשמדובר בדייט ראשון (ותכל'ס, גם שני ושלישי ואפילו רביעי). לונל מצליחה לייצר ז'אנר חדש משל עצמה שיתן צבע חדש לדייט שלכם, וגם כמה סיבות טובות להיכנס עם הפרטנר/ית לדיונים ברומו של עולם על אוכ חיבורי טעמים בין-יבשתיים. מאחורי המקום עומד המסעדן עמרי קאופטיל והשף ינון אלעל, שמצליחים להכניס לתוך רביעיית פלורנטין (שהולכת ומסתמנת כמוקד קולינרי צבעוני בפני עצמו) שילוב רומנטי ואקלקטי של בר יין, עם תפריט שמכניס תחת קורת גג אחת טעימות מפרובנס ומירושלים גם יחד. המקום לא גדול, מעוצב בקפידה ומשדר שיק צרפתי מוקפד עם מפות צחורות, חלונות ענקיים עטופים וילונות לבנים, שולחנות ערוכים ויין שנמזג באיטיות היישר אל הכוס שעל שולחנכם. אמנם מדובר בבר יין, אבל כדאי שתגיעו רעבים, במיוחד אם אתם או הפרטנר שלכם אניני טעם. בגזרת הראשונות לא הייתי מוותרת על שווארמה דג שמוגשת כמו מנת טאקוס מתוקה עם שילוב מנצח של עמבה-יוגורט-בצל כבוש, ולא על ברוסקטת הג'חנון המוגשת כנגד כל הציפיות עם דג נא שיעשה לכם פרפרים בלב. בגזרת המנות המתקדמות יותר תאלצו לבחור בין אספרגוס פריך על הגריל עם ביצת עין ואנשובי, ניוקי עננים אמיתי, סמאש בורגר ירושלמי או תמנון צלוי בחמאת שאטה למתקדמים.
אברבאנל 72 ת"א | א'-ה' 18:00-23:30 (האפי האוור בין 18-19) שישי שבת מציעים גם בראנץ' בין 9:00-15:00 – חובה להזמין מקום.
בשביל הפחמימות: LAVA
לא כולנו בנויים לדייטים בברים אפלוליים, עם אווירה פלרטטנית ותפריט מתוחכם. חלקנו זקוקים לפחות אחת לתקופה, למקום פשוט ולא מתאמץ, שפשוט יאכיל אותנו היטב וייצר קונצנזוס נעים ונינוח בינינו לבין הפרטונר שהגענו איתו. LAVA אמנם לא תציע לכם שירות מהוקצע ומוקפד, שולחנות מפוארים ואווירת מסעדת שף, אבל היא בדיוק המקום להגיע אליו כדי להתחבר דרך הקיבה אל הפרטנר שלכם, ואם נהיה יותר ספציפיים ופחות כירורגיים – מה יותר מחבר, יותר רומנטי ויותר משמח, מפסטה משובחת? כנראה שכלום ואתם מוזמנים לבדוק אותי. עד אז, מוזמנים לסור אל הדשא המוריק של פארק המסילה, עליו משקיפה מסעדת LAVA, שהאדם שעומד מאחוריה מוכר גם בשם "נוכל הפסטה" – טל רשבסקי. טל צבר לעצמו שם של אחד שיודע לייצר פסטה שתגרום לאנשים לחכות בתור, הרבה זמן, ואפילו לקבל בלי ויכוח את העובדה שמידי יום שעות הפתיחה משתנות בהתאם למצב רוחו. מאז שכינה את עצמו בריאיון "נוכל הפסטה" על משקל נוכל הטינדר, ניכר שהתבגר ועבר קצת דרך, כי LAVA אמנם תאלץ אתכם לחכות בתור, אך בכל יתר הקריטריונים היא מציעה יציבות יחסית ובעיקר פסטות בלי נשכחות. כל מה שצריך הוא להגיע לכאן לא מורעבים, עם פרטנר שהשיחה איתו מספיק זורמת, או שהוא עצמו מספיק זורם כדי לפנטז איתכם בקול על הפסטות שתאכלו בזמן שאתם ממתינים למנות שלכם. בדבר אחד אתם יכולים להיות בטוחים – הסבלנות תשתלם, ולפחות בכל הנוגע למערכת היחסים שלכם עם המנות שיוגשו לכם, האהבה עתדיה לפרוח. התפריט קצרצר אך מדויק ויאלץ אתכם לבחור בין מבחר מצומצם אך מדויק של פסטות, כמו: פסטה ארביאטה חורכת לשון, ספגטי צדפות עטוף חמאה, פפרדלה זעתר (!), ספגטי מיטבולז או קרבונרה מדויקת שעושה בית ספר גם לאיטלקים. מומלץ לבוא מוקדם ולשבת בחוץ מול הפארק.
סמטת בית חב"ד 7 | א'-ג' 18:00-23:00, ד'-שבת 18:00-00:00 | אין הזמנת מקום מראש.
אם בא לכם סטייק לצד היין: Next Door
מניסיוני המכובד בעולם הדייטים למדתי – אנשים קרניבורים מעדיפים בדרך כלל קרניבורים אחרים לצדם. ואיזו דרך טובה יותר יש לגלות עם הפרטנר או הפרטנרית שלך חובבי בשר, מאשר לקחת אותם לדייט בבר יין עם תפריט על טהרת הבשרים? בר היין מבית המיט-בר, הוקם ממש דלת לידו ומציע להנות ממדגם צנוע אך מייצג מהתפריט המשובח, באווירה יותר נינוחה ושכונתית ואלכוהול מובחר. הבר ממוקם בנקודת המפגש של שרות ח"ן עם אבן גבירול וגולש בנונשלנטיות אל השדרה הרומנטית. אמנם זה לא היעד הכי דביק ומהוקצע שתמצאו, אבל אם חשקה נפשכם במפגש באווירה פחוץ מלחיצה, עם מוסיקה טובה ובשרים מצוינים – זה המקום. במידה והפרטנר שלכם לא יתגלה בתור הקרניבור שקיוויתם, יש דרך אחרת להכריע בנושא הזיווג: תזמינו את סלט הביצים במנות הפתיחה ותבחנו את תגובתו. אם יתעלף במקום בלי להסתיר את ההנאה העילאית- ניתן ורצוי לשלוף טבעת. מלבד מגוון וריאציות של מנות בשריות בהרכבים ושילובי טעמים שונים, התפריט כולל סלט קיסר מוקפד, סלט שומר-סלרי-משמש בטוויסט מעניין וגם המבורגר לא פחות ממצוין. לא לוותר על קינוח תותים מסקרפונה בסיום הארוחה הכבדה, להקללת האווירה והקיבה העגלגלה.
שדרות ח"ן 52 | א'-ה' 17:00-00:00 (האפי האוור בין 17-19) שבת 18:00-00:00, שישי סגור.
דייט בניחוח אינטרנשיונל: Jonz TLV
לכאורה המקום הזה לא קיים. לא תמצאו אותו בגוגל מאפס או בוויז' חיפוש ברשתות החברתיות ישלח אתכם לעסק אחר (מאותה המשפחה) שבכלל נמצא בקרית אונו ועל לשריין מקום מראש בכלל אין מה לדבר. אבל על אף חוסר הנוכחות הדיגיטלית המופגנת, מדובר באחד הברים התוססים והמדליקים בת לאביב שכבר חמש שנים מציע בילוי מדויק לשעות הערב, באווירה אפופת מסתורין. טוב, מה עוד אפשר לצפות מבר שנפתח דווקא בשיא מגיפת הקורונה והצליח כנגד כל הסיכויים. בר הג'ונז ממוקם בשוק לוינסקי הטרנדי ומאחוריו עומדים לא אחרים מהבעלים הגאים של מסעדת מלגו ומלבר הותיקה. לדבר על בר ניו-יורקי בלב תל אביב זו קלישאה די שחוקה, אבל הג'ונז מצליח להישאר עקבי ויצירתי איפה שרבים ניסו וכשלו. האווירה אפלולית בקטע מדליק, המוסיקה נעימה ולא שגרתית, תפריט האוכל מצומצם אך מופתי ולצידו מוגש תפריט קוקטיילים (ארוך ממנו כמעט פי 2) שמציע קלאסיקות לא מתחכמות בביצוע נטול שגיאות. מי שמצפה למצוא כאן את התחכום והשואו של מלגו ומלבר צפוי להתאכזב מראש, עד הרגע שיטעם את הביס הראשון. רק אל תצפו לצאת מכאן מפוצצים – הוייב הנינוח והלא מתאמץ ניכר כם בגזרת התפריט שכוללת בעיקר מנות נשנוש לצד המשקה. תמצאו כאן פיצות מעולות, אויסטרים, קרפצ'יו דג קריספי, קורנביף מדויק ומנת הדגל – בטטה לבנה בציר עוף עם סחוג וקרם פרש, לא לפספס! אז אם אתם בקטע של להרשים את הפרטנר שלכם במקום שקרוב לודאי שהוא לא הכיר קודם – מצאתם את הלוקיישן המושלם.
זבולון 13 | א'-ה' ושבת 19:00-00:00, שישי בראנץ' 10:00-16:00.
בין אם אתם חובבי פסטה, קרניבורים מושבעים או מחפשים חוויה אינטימית עם ניחוח בינלאומי – תל אביב מציעה אינספור אפשרויות לדייטים בלתי נשכחים. בסופו של דבר, המקום שתבחרו הוא רק התפאורה, אבל אם תבחרו נכון – הוא בהחלט יכול לשדרג את הדייט שלכם ולהשאיר טעם של עוד. אז צאו, תבלו, ותיהנו מכל רגע – עם יין טוב, אוכל מצוין ופרטנר שעושה לכם טוב על הלב. או להפך 🙂