לפני שנתחיל: אזהרה!
לפוסט הבא עלול להיות אפקט מסוכן על הבריאות שלכם: יתכן שהוא יגרום לכם לזנק בפראות אל הרכב ולנהוג כאחוזי דיבוק, אל כיוון היעד הראשון שאזכיר כאן.
המלצה חמה: מומלץ לקרוא עד הסוף 😉
כשאני מדמיינת את החופשה החורפית המושלמת היא בדרך כלל כוללת את השילוש הקדוש: צימר אינטימי עם חלונות זכוכית ענקיים, ארוחה עשירה ומפנקת עמוסה בתבשילים שממלאים את הבטן והלב ולקינוח- מעיין טבעי מלא במים רותחים. רק דמיינו לכם את התמונה הבאה: באמצע יום חורפי וקפוא אתם מוצאים עצמכם בלב הטבע, מחליקים בקלילות אל תוך מעיין מבעבע, כאילו הוא אמבט מלכותי עצום שחיכה רק לכם!
אני שמחה מאוד לבשר לכם במידה ולא ידעתם – בישראל יש לנו מגוון מקומות שמאפשרים לנו להנות בדיוק מהפנטזיה הזו שתיארתי כאן למעלה.
בשלב הזה אתם בטח כבר מאבדים סבלנות להקדמות שלי (ובצדק!) אז בואו נצלול לעניין:
ההמלצפז: חמשת המעיינות החמים שאתם חייבים להכיר!
📍מאגר בנטל
אחד המעיינות האהובים בז'אנר, אך גם מהטריקיים שבהם ומיד נסביר למה. מאגר בנטל נמצא מתחת להר בנטל, בצפון רמת הגולן ובסמוך לקיבוץ מרום גולן היפהפה. המאגר ניזון משני צינורות מים מלאכותיים, אחד חם ואחד קר, שאינם פתוחים באופן קבוע ומיועדים להשקייה וחקלאות. הטריקיות עם מאגר בנטל נובעת משתי סיבות עיקריות: הראשונה, קשורה בקרקע הבוצית סביב המאגר שעשויה להקשות על ההליכה, במיוחד אחרי גשם, אז הגישה למקום גם עם רכב יכולה להיות מאתגרת. השניה, קשורה בעובדה המצערת שהצינורות לא פתוחים כל הזמן, ולכן בחלק מהזמן המאגר אינו מלא, או שהמים אינם חמים מספיק בשביל שיהיה נעים לשכשך בהם במזג האוויר הקריר של הגולן. אך אל חשש, ניתן להתמודד עם העובדות הללו בקלות! כל מה שצריך הוא להתעדכן בקבוצת הטלגרם, שבה מטיילים טובי לב מעדכנים האם המאגר מלא או לא. אם זכיתם להגיע בזמנים בהם המאגר מלא, תהנו ממים רותחים מול הנוף המרהיב של צפון רמת הגולן – אולי אפילו תזכו לזרזיף של שלג!
איך מגיעים? בוויז – מאגר בנטל.
📍מאגר עורבים
מאגר עורבים הוא כנראה מהיפים ביותר שיש לרמת הגולן להציע, והנוף שנשקף ממנו אטרקטיבי לביקור לא רק בימי החורף הקרים כשהביקוש לשכשוך במי המאגר הרותחים גבוה במיוחד. הסיבה שזורמים במאגר מים חמים מעת לעת, היא הודות לצינור מים גיאו-תרמי שמזרים מים רותחים אל המאגר הזה, שנמצא בלב אזור סלעי ומבודד בלב צפון הרמה, לא רחוק מהישוב קלע אלון. מאגר עורבים הוא גם אחד מאותן אטרקציות שנולדו ממש בטעות, הודות לקידוח של רשויות המים לא רחוק מקיבוץ שמיר, שחשפו את הנביעה התת-קרקעית הלוהטת הזו (כמה לוהטת? בין 35-42 מעלות!). זרימת המים החמים למאגר תלויה בחברת מי גולן שמזרימה אותם, ולכן גם כאן לא תמצאו מים בכל ימות השנה. אבל אם תזכו להגיע לכאן כשהמאגר מלא, תהנו לא רק מג'קוזי טבעי אלא גם מנוף לא פחות ממטורף.
איך מגיעים? בוויז – צומת וואסט. מהצומת תמשיכו לכיוון יער אודם. אחרי כמה מטרים תראו פניה ימינה שתביא אתכם ישירות למאגר.
📍עין ג'ונס
במתחם ששימש בעבר כחמאם טורקי עבור קצינים סורים, זורם חם אל תוך בריכת בטון בגודל של כ-30 מ"ר. נביעה זו היא חלק ממערכת נביעות תרמו-מינרליות נוספות הנשאבות ברובן אל אתר חמת גדר שנמצא לא רחוק מכאן. בדומה לחמת גדר, המים צלולים ועשירים בגופרית, מגנזיום ומינרלים נוספים ולכן תוכלו לצפות לניחוחות המוכרים שהם מדיפים ;). הבריכה תמיד מלאה וטמפרטורת המים עומדת על 40 מעלות באופן קבוע, מה שהופך את המקום לפופולרי במיוחד בתקופת החורף, חרף ממדי הבריכה הקטנים. אם אתם רוצים להנות מפרטיות מסוימת במקום, אני ממליצה לנסות להגיע באמצע השבוע או בשעות אחרה"צ-ערב, לקראת השקיעה. רק קחו בחשבון – המתחם קרוב מאוד לגבול עם ירדן ולכן תיתכן נוכחות צבאית באזור ולעתים אפילו מחסומים.
איך מגיעים? נוסעים לכיוון חמת גדר. ממשיכים קילומטר לכיוון האתר עד שרואים עיקול חד ימינה שיוביל אתכם לכיוון גדר המערכת. נוסעים עוד קילומטר וחצי עד שרואים מוצב צבאי ובערך 50 מטרים אחריו תזהו מבנה בטון מצד ימין – זה המקום.
📍חמת טבריה
אם מאלה שאוהבים לשלב עם השכשוך והטיול גם קצת היסטוריה וארכיאולוגיה, אתם מאוד תתחברו אל המקום הזה. גן לאומי חמת טבריה הוא בראש ובראשונה אתר ארכיאולוגי בו נמצאו שרידים עתיקים רבים מהישוב היהודי הקדום שהיה בעיר טבריה העתיקה. במקום נובעים לא פחות מ-17 מעיינות תרמו-מינרליים, המאפיינים את האזור ששוכן בלב השבר הסורי-אפריקאי, המלאים במים בטמפרטורה ממוצעת של 60 מעלות ועשירים בנתרן, סידן, ברומיד ומינרלים נוספים. מרבית המים מוזרמים מכאן למרחצאות חמי טבריה בתעלות תת קרקעיות, אך עודפיהם נאספים בבריכות באתר. ברחבי המתחם תוכלו לראות מספר נקודות בהן אדים פורצים מהאדמה, ולשכשך באחת משלושת הבריכות שנמצאות כאן. הבריכות מאוד רדודות, כך שכנראה המקום לא יענה לכם על פנטזיית הג'קוזי הטבעי במלואה, אבל תמיד אפשר להמשיך מהגן הלאומי לביקור בחמי טבריה הסמוכים ולהשלים את החוויה עד הסוף. בנוסף תוכלו להנות כאן מטיול נגיש וקצרצר שיקח אתכם למסע מרתק בין השרידים הארכיאולוגיים וללמוד עוד על האזור המיוחד והעתיק הזה.
איך מגיעים? בוויז – גן לאומי חמת טבריה | הכניסה בתשלום ובהרשמה מראש דרך אתר רשות הטבע והגנים >>
📍ספא וילג' חמת גדר
אל תכעסו, אבל ברור שאת הכי טוב שמרתי לסוף. אם בא לכם להגשים את פנטזיית חופשת החורף במלואה – זה המקום בשבילכם. מלון ספא וילג' הממוקם במתחם חמת גדר הוא מלון למבוגרים בלבד, היחיד בארץ שמציע חווית ספא באווירה התרמו-מינרלית המיוחדת של אזור רמת הגולן. תמצאו כאן את כל מה שצריך בשביל יום (או סופ"ש) שכולו בריאות, שלווה ונחת אמיתית. המלון כולל פסיליטיז שלא יביישו אף אתר סקי או מלון אלפיני בשוויץ או באוסטריה. מלבד מתחם הבריכות התרמו-מינרליות המוכרות של חמת גדר, תוכלו להנות כאן מג'קוזי, סאונה יבשה ורטובה, חדרי טיפולים המציעים מגוון טיפולי ספא ובריאות, לצד מתקני כודר, מסעדה מצוינת ועוד שפע של פינוקים. ניתן להגיע ליום אחד של פינוק או להישאר לישון באחת מהסוויטות הכפריות, המוקפות בירוק ומאובזרות בכל מה שצריך כדי להתפנק כמו שמגיע לכם. שימו לב שהמלון פתוח אך ורק בימי שני עד שבת.
איך מגיעים? בוויז – ספא וילג' מלון בוטיק, חמת גדר. לפרטים נוספים >>
📍חשוב לדעת
- מלבד ספא וילג' וחמת טבריה, כלל המקומות שציינתי כאן הם חינמיים לגמרי ונגישים בכל ימות השנה!
- בשביל לקבל מידע עדכני אודות מצב המים במאגרי בנטל ועורבים, נפתחה קבוצת טלגרם ייעודית שבה מטיילים טובי לב מעדכנים האם יש או אין מים. מוזמנים להיכנס ולהתעדכן >>
- הרחצה במאגרים הטבעיים והחינמיים אינה מוסדרת, והיא על אחריותם הבלעדית של הרוחצים.